Hoe Een Virus Uit De Browser Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Virus Uit De Browser Te Verwijderen
Hoe Een Virus Uit De Browser Te Verwijderen

Video: Hoe Een Virus Uit De Browser Te Verwijderen

Video: Hoe Een Virus Uit De Browser Te Verwijderen
Video: How to remove browser redirect virus manually Virus Removal Guide 2024, Mei
Anonim

Veel computervirussen zijn niet schadelijk voor het besturingssysteem. Maar er zijn verschillende populaire soorten virussen die het proces van het gebruik van OS-bronnen aanzienlijk bemoeilijken.

Hoe een virus uit de browser te verwijderen
Hoe een virus uit de browser te verwijderen

Het is nodig

AdBlockPlus

instructies:

Stap 1

Als u te maken krijgt met een advertentievenster dat verschijnt bij het openen van bepaalde pagina's, installeer dan een speciale plug-in voor uw webbrowser. De leider op dit gebied is het AdBlock Plus-programma. Bezoek de officiële website van de fabrikant van dit programm

Stap 2

Download vanaf daar de versie van dit hulpprogramma die geschikt is voor uw browser. Installeer dit programma. Als er onmiddellijk na het starten van de browser een viraal advertentievenster verschijnt, moeten meer radicale methoden worden toegepast.

Stap 3

Schakel eerst alle add-ons en plug-ins uit die in uw browser zijn ingebouwd. De meeste browsers hebben een opstartfunctie zonder add-ons. Gebruik het en verwijder alle Flash-gerelateerde plug-ins.

Stap 4

Open nu het startmenu en ga naar het configuratiescherm van je computer. Open het menu Programma's toevoegen of verwijderen. Vind verdachte hulpprogramma's die u niet zelf hebt geïnstalleerd. Meestal worden ze ook geassocieerd met de werking van Flash-applicaties.

Stap 5

Als na het uitvoeren van de bovenstaande procedures het advertentievenster niet is verwijderd, probeer dan de bestanden te vinden die ervoor zorgen dat het verschijnt. Druk op de toetsen Start en E. Het menu Deze computer wordt geopend. Selecteer de harde schijfpartitie waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd.

Stap 6

Ga naar de Windows-map. Zoek de map System32 erin en open deze. Specificeer bestandssortering "op type" om het zoeken naar schadelijke bestanden te versnellen. Zoek bestanden met de extensie.dll. Verwijder nu degenen waarvan de naam de combinatie van letters lib aan het einde bevat, bijvoorbeeld ogtlib.dll.

Stap 7

Als sommige bestanden niet volledig kunnen worden verwijderd, voert u de wisbewerking "Naar de prullenbak" uit. Start uw computer opnieuw op en controleer of er een advertentievenster is.

Stap 8

Gebruik als laatste redmiddel het verwijderen van de geïnfecteerde browser. In dit geval verliest u alle bladwijzers en belangrijke cookies.

Aanbevolen: