Een Foto Verscherpen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Foto Verscherpen In Photoshop
Een Foto Verscherpen In Photoshop
Anonim

Gebrek aan beeldhelderheid is een vrij veel voorkomend defect in omstandigheden waarin je foto's moet maken met je handen en bovendien met een mobiele camera. U kunt proberen dit nadeel van fotografie te elimineren of te minimaliseren met behulp van een grafische editor. Er zijn verschillende manieren om dit te doen in Adobe Photoshop, waarvan de gemakkelijkste is om filters uit de Sharpen-groep toe te passen.

Een foto verscherpen in Photoshop
Een foto verscherpen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Start de grafische editor en laad de gewenste foto erin.

Stap 2

Dupliceer de laag met de originele afbeelding. U kunt een laag kopiëren door met de rechtermuisknop op de regel in het deelvenster Lagen te klikken en de opdracht "Laag dupliceren" te kiezen in het contextmenu, of door simpelweg op de toetsencombinatie ctrl + j te drukken.

Stap 3

Vouw het gedeelte 'Filter' in het Adobe Photoshop-menu uit en vervolgens het subgedeelte 'Verscherpen'. Selecteer de regel " Slim "scherpte …" - dit item onthult een variant van dit filter met de meest complete set instellingen.

Stap 4

Schakel het selectievakje Geavanceerd in om nog twee tabbladen (Hoogtepunten en Schaduwen) toe te voegen aan de basisinstellingen, met instellingen voor hooglichten en schaduwen in uw foto.

Stap 5

Kies de meest effectieve waarden van de instellingen op het tabblad "Verscherping" door de schuifregelaars in de velden "Effect" en "Radius" te verplaatsen. Beheers de invloed van wijzigingen op de beeldkwaliteit door de voorbeeldafbeelding in hetzelfde venster. Controleer hoe de toepassing van filters uit de vervolgkeuzelijst "Verwijderen" de helderheid van de foto zal beïnvloeden.

Stap 6

Schakel over naar het tabblad Hoogtepunten en gebruik de drie schuifregelaars om de instellingen op het tabblad Verscherpen aan te passen voor de helderdere gebieden. Doe vervolgens hetzelfde op het tabblad Schaduw voor de gearceerde gebieden.

Stap 7

Klik op de knop OK en de grafische editor past het filter voor het verscherpen van afbeeldingen toe op de laag met het duplicaat van de geladen foto.

Stap 8

Probeer als alternatief voor het gebruik van de andere filters in het gedeelte Verscherpen - ze passen vergelijkbare verscherpingsmethoden toe, maar hebben een kleiner bereik van instellingen of werken alleen voor bepaalde delen van de foto. Om dit te doen, maakt u nog een duplicaat van de originele laag, zoals beschreven in de tweede stap, en experimenteert u ermee. Indien nodig kan deze laag worden verwijderd door er met de rechtermuisknop op te klikken en Laag verwijderen in het menu te kiezen.

Stap 9

Sla de foto met uw wijzigingen op. Om het dialoogvenster voor opslaan op te roepen, kunt u de sneltoets ctrl + s gebruiken. Als je eerst de afbeelding wilt optimaliseren (om de optimale verhouding tussen beeldkwaliteit en bestandsgrootte te vinden), gebruik dan de combinatie shift + ctrl + alt = "Image" + s.

Populair per onderwerp