Een Afbeelding Verscherpen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Verscherpen In Photoshop
Een Afbeelding Verscherpen In Photoshop

Video: Een Afbeelding Verscherpen In Photoshop

Video: Een Afbeelding Verscherpen In Photoshop
Video: Een foto scherper maken met Slim verscherpen (Photoshop) 2024, April
Anonim

Vaak moeten zeer interessante frames worden verwijderd omdat ze wazig zijn. De handen van de fotograaf trillen bijna onmerkbaar wanneer de sluiter wordt ontspannen, en dit kan leiden tot onscherpte en verlies van scherpte in de foto. Maar u kunt dit probleem oplossen met Adobe Photoshop. Door eenvoudige hulpmiddelen te gebruiken, slaat u uw foto op zonder deze in de prullenbak te hoeven plaatsen.

Een afbeelding verscherpen in Photoshop
Een afbeelding verscherpen in Photoshop

Noodzakelijk

Photoshop en RAV-camera

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om het gebrek aan duidelijkheid te corrigeren, is voor degenen die digitale SLR-camera's gebruiken en in RAW-formaat fotograferen. Open de foto in Adobe Camera RAW (een Photoshop-plug-in voor het werken met afbeeldingen in gelijk formaat) en verplaats de schuifregelaar Scherpte totdat je het gewenste resultaat krijgt. Dit geeft het algehele uiterlijk van de foto meer definitie. Overdrijf het niet, want als je deze indicator te veel verhoogt, loop je het risico de foto ruw te maken. Bovendien kunt u op het volgende tabblad de schuifregelaar "Scherpte" iets naar rechts verplaatsen. Deze tool verscherpt fijne details zoals haar, iris, enz. Maar onthoud dat verscherpen ruis kan veroorzaken. Probeer dus een balans tussen beide te vinden.

Stap 2

JPG-fotografen kunnen de verscherpingstools in het menu Filter in Adobe Photoshop gebruiken. Er zijn vijf instrumenten in deze groep. Het is moeilijk te zeggen welke het beste voor u is om te gebruiken. Probeer elk van hen op een nieuwe kopie van de originele laag en kies dan degene die je het leukst vindt.

Stap 3

Een andere manier om uw foto scherper te maken, is door het filter Kleurcontrast te gebruiken. Maak een kopie van de originele laag en selecteer deze. Selecteer het menupunt "Filter - Overig - Kleurcontrast". Het venster met filterinstellingen verschijnt. Zet de schuifregelaar op de gewenste plaats (ik raad ook aan om meerdere lagen met verschillende instellingen te maken om later de beste te kiezen). Wijzig de overvloeimodus van de lagen in Overlay, Zacht licht of Hard licht. Pas de transparantie van de laag aan. Je afbeelding is niet alleen helderder, maar ook kleurrijker en contrastrijker.

Aanbevolen: