Een Foto Verscherpen

Inhoudsopgave:

Een Foto Verscherpen
Een Foto Verscherpen

Video: Een Foto Verscherpen

Video: Een Foto Verscherpen
Video: Een foto scherper maken met Slim verscherpen (Photoshop) 2024, April
Anonim

Het komt voor dat door een verkeerd ingestelde focus het beeld op de foto wazig blijkt te zijn. Natuurlijk kun je een foto met sterke bewegingsonscherpte, gemaakt bij weinig licht en een korte sluitertijd, nauwelijks corrigeren. Met Photoshop-tools kunt u echter een niet geheel hopeloos beeld verscherpen.

Een foto verscherpen
Een foto verscherpen

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Laad de foto in een grafische editor en dupliceer de afbeeldingslaag. Hiermee kunt u filters toepassen op de kopie van de laag en het resultaat vergelijken met het origineel. Nadat u de scherpte van de kopie van de foto hebt aangepast, kunt u bovendien de mate van filtertoepassing aanpassen door de transparantie van de bewerkte laag te wijzigen. Om de laag met de afbeelding te kopiëren, gebruikt u de optie Laag dupliceren in het contextmenu door op de laag met de foto te klikken.

Stap 2

Photoshop-filters die zijn ontworpen om de scherpte te corrigeren, worden verzameld in de groep Verscherpen van het menu Filter. Als u de lichte en donkere delen van een afbeelding anders wilt verscherpen, gebruikt u het Smart Sharpen-filter. Selecteer Geavanceerd in het venster met filterinstellingen.

Stap 3

Selecteer op het hoofdtabblad in het veld Verwijderen het type vervaging dat u wilt verwijderen. Om bewegingsonscherpte te verwijderen, moet u de vervagingshoek aanpassen. Dit kan worden gedaan door de waarde van de parameter Hoek in te stellen, die actief wordt als u Bewegingsonscherpte opgeeft als het vervagingstype.

Stap 4

Schakel over naar het tabblad Markering om de lichtere delen van de afbeelding te verscherpen. Pas het niveau van het filter aan dat wordt toegepast op de lichte delen van het beeld met behulp van de parameter Fade Amount. Hoe hoger de waarde van deze parameter, hoe minder de mate van toepassing van het filter op de lichte delen van de foto. Als u deze parameter op de hoogst mogelijke waarde instelt, verandert de scherpte van de hooglichten in het beeld niet.

Stap 5

Om de scherpte in de schaduwen aan te passen, schakelt u over naar het tabblad Schaduw, dat dezelfde instellingen heeft als op het tabblad Hooglichten.

Stap 6

Het filter Onscherp masker heeft minder instellingen. Om het te gebruiken, past u de parameter Bedrag aan, die verantwoordelijk is voor de mate van verscherping. De parameters Radius en Threshold bepalen welke pixels van de bewerkte afbeelding door het filter worden beïnvloed. Het resultaat van het gebruik van Onscherp masker en Slim verscherpen is te zien in het geopende afbeeldingsvenster.

Stap 7

Vergelijk het resultaat van het toepassen van het filter met de originele foto en combineer eventueel de bewerkte versie met het origineel. Om dit te doen, verlaagt u de dekking van de laag waarop het filter is toegepast door de waarde van de parameter Dekking in het lagenpalet te verlagen.

Stap 8

Sla de bewerkte kopie van de afbeelding op met de optie Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: