Bitlocker Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Bitlocker Uitschakelen
Bitlocker Uitschakelen

Video: Bitlocker Uitschakelen

Video: Bitlocker Uitschakelen
Video: How To Remove BITLOCKER ENCRYPTION In Windows 10 2024, Mei
Anonim

Er zijn twee manieren om BitLocker uit te schakelen: schakel het gebruik van BitLocker-codering uit en decodeer de schijf. In het eerste geval blijft de schijf versleuteld en wordt een op de computer opgeslagen tekstdecryptor gebruikt om de gegevens te lezen. In het tweede geval worden alle gegevens in het volume gedecodeerd.

Bitlocker uitschakelen
Bitlocker uitschakelen

instructies:

Stap 1

Klik op de Start-knop om het hoofdmenu van Windows te openen en ga naar Configuratiescherm om BitLocker-stationsversleuteling op het station van het besturingssysteem te onderbreken.

Stap 2

Selecteer "Systeem en beveiliging" en vouw de link "Bitlocker Drive Encryption" uit.

Stap 3

Klik op de knop Bescherming pauzeren voor het geselecteerde besturingssysteemstation.

Stap 4

Wacht tot er een informatiedialoogvenster verschijnt waarin staat dat het opschorten van BitLocker de gegevens van de geselecteerde schijf niet beschermt en klik vervolgens op Ja om de opdracht te bevestigen.

Houd er rekening mee dat het uitschakelen van BitLocker-stationsversleuteling tijdelijk de BitLocker-beveiliging verwijdert zonder de schijf waarop Windows is geïnstalleerd te decoderen. Uitschakelen om het basisinvoer- / uitvoersysteem (BIOS) of computeropstartbestanden bij te werken. Dit voorkomt BitLocker-schijfvergrendeling en een langdurig decoderingsproces. Schakel BitLocker in nadat het updateproces is voltooid en uw computer opnieuw is opgestart. Indien uitgeschakeld, gebruikt DitLocker een sleutel in platte tekst die op de computer is opgeslagen om bestanden te lezen. De gegevens blijven onbeschermd, zelfs als de schijf is versleuteld. Wanneer BitLocker is ingeschakeld, wordt de tekstsleutel verwijderd en wordt het volume beveiligd met TPM of een wachtwoord.

Stap 5

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar "Configuratiescherm" om de bewerking uit te voeren om BitLocker-stationsversleuteling uit te schakelen.

Stap 6

Selecteer Systeem en beveiliging en vouw de koppeling BitLocker-stationsversleuteling uit.

Stap 7

Geef het station op dat u wilt bewerken en klik op de knop "BitLocker uitschakelen".

Stap 8

Wacht tot er een informatief bericht verschijnt waarin staat dat de schijf zal worden gedecodeerd en deze bewerking kan enige tijd duren en druk op de knop "Schijf decoderen" om de opdracht te bevestigen.

Aanbevolen: