Hoe Maak Je Een Portretachtergrond

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Portretachtergrond
Hoe Maak Je Een Portretachtergrond

Video: Hoe Maak Je Een Portretachtergrond

Video: Hoe Maak Je Een Portretachtergrond
Video: De achtergrond van je (portret)foto 2024, Mei
Anonim

Je hebt waarschijnlijk een digitale camera. Er zijn ook veel prachtige foto's die uw goede vrienden, familieleden en uzelf vastleggen. Wat houdt je tegen om een portrettengalerij in te richten? Als het probleem is dat de foto's geen expressieve achtergrond hebben, dan kan dit eenvoudig gecorrigeerd worden met grafische programma's. Zoals Photoshop.

Hoe maak je een portretachtergrond
Hoe maak je een portretachtergrond

instructies:

Stap 1

Je hebt dus een hele interessante foto, maar op de achtergrond een totaal overbodig landschap, een oud hek, omstanders etc. Hoe haal je onnodige details weg en creëer je een nieuwe achtergrond voor een portret?, bewerk de bestaande. Met behulp van tools zoals "Stempel", "Patch", "Repareerpenseel" verwijder je onnodige objecten op de achtergrond. Vervolgens verschillende filters toepassen, de achtergrond vervagen, decoratie toevoegen….

Stap 2

Het beste resultaat bereik je echter door de voorgrondfoto op een nieuwe, sprekende achtergrond te plaatsen.

Om dit te doen, moet je het silhouet in de originele foto uitsnijden en het hiervoor selecteren met de handigste tool. Gebruik naast de eenvoudigste ("Lasso", "Snelle selectie" …) bewerking in de modus Snelmasker, het filter "Selectie". Het uiterlijk van het toekomstige portret hangt grotendeels af van hoe goed de afbeelding wordt gemarkeerd. Gebruik daarom de kanaalmethode om complexe elementen (weelderig haar, highlights, vacht …) te markeren.

Stap 3

Om dit te doen, dupliceer je de laag en ga je naar het tabblad "Kanalen". Bepaal het meest contrasterende kanaal (rood, groen of blauw). Voeg er nog meer contrast aan toe met Levels. Neem nu een harde (100%) borstel en schilder de zwarte gebieden met zwart (dit is het onzichtbare deel van de afbeelding) en het wit met wit. Verander de grootte van het penseel om een nauwkeurige selectie te bereiken. Schilder over grijze gebieden met de overvloeimodus Overlay. In dit geval worden de zwarte en witte gebieden niet aangeraakt, de selectie zal beter zijn.

Stap 4

Druk op "Ctrl + klik" om het gemarkeerde gebied te selecteren. Aangezien u het silhouet van de persoon wilt selecteren, niet de achtergrond, keert u de selectie om. Maak de kleurlaag zichtbaar en ga terug naar het bewerken van de afbeelding Laad de selectie (Ctrl + J) op een nieuwe laag. Bewerk de rand van de resulterende afbeelding (Lagen - Rand).

Stap 5

Maak een nieuwe laag onder de uitgesneden menselijke silhouetlaag. Plaats je gewenste achtergrond erop. Het kan een vulling zijn met een kleur die in harmonie is met de stijl, een verloop. Voeg er effecten (flare, stilering, etc.) aan toe. Of je kopieert er een prachtig landschap op, de tekening - de keuze is aan jou.

Lagen samenvoegen, opslaan. Het portret is klaar!

Aanbevolen: