Een Foto Invoegen In Excel

Inhoudsopgave:

Een Foto Invoegen In Excel
Een Foto Invoegen In Excel

Video: Een Foto Invoegen In Excel

Video: Een Foto Invoegen In Excel
Video: Afbeeldingen toevoegen in een cel Excel 2024, Mei
Anonim

Het Excel-programma van Microsoft is terecht populair. Met zijn hulp kunt u niet alleen tabellen maken, maar ook diagrammen maken of uw huisbudget bijhouden. Het is vaak nodig om een Excel-bestand te illustreren met afbeeldingen, en dan moet je een foto in de spreadsheet invoegen.

Een foto invoegen in Excel
Een foto invoegen in Excel

Het is nodig

  • - een passende foto in computerbestanden of op internet;
  • - Voeg de add-on Afbeeldingen in die op de computer is geïnstalleerd.

instructies:

Stap 1

Open een spreadsheet (Excel-bestand). Om een foto in een groep samengevoegde cellen in te voegen, klikt u op de werkbalk van MS Excel 2003-2007 op het tabblad "Invoegen" en vervolgens op "Afbeelding". Selecteer in MS Excel 2003 bovendien "Van bestand". Vink de gewenste foto aan en klik op "Invoegen". Wijzig het formaat van de ingevoegde afbeelding en verplaats deze indien nodig.

Stap 2

Voeg een deel van de afbeelding in met behulp van een viewer en editor zoals IrfanView of Photoshop. Open de foto waarvan u een deel wilt invoegen. Selecteer wat je nodig hebt en klik op "Kopiëren" op de werkbalk of Ctrl + C.

Stap 3

Open vervolgens het Excel-bestand en druk op Ctrl + V of klik met de rechtermuisknop op de cel en selecteer "Plakken". Klik met de rechtermuisknop op de foto en selecteer "Afbeelding opmaken". Klik vervolgens op "Eigenschappen" en plaats een vinkje naast het item "Verplaats en wijzig het object samen met de cellen".

Stap 4

Stel de foto in als de achtergrond van de cellen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer "Afbeelding opmaken" en vervolgens "Eigenschappen". Vink de vakjes aan naast "Verplaats en formaat van object met cellen wijzigen" of "Verplaatsen, formaat niet wijzigen".

Stap 5

Als u weet hoe u CorelDraw moet gebruiken, opent u het programma. Maak een nieuw canvas met Ctrl + N en wijzig het formaat. Gebruik vervolgens Ctrl + I om de foto naar het canvas te importeren. Bewerk of wijzig het indien nodig. Open het Excel-bestand. Klik eenmaal op het object (foto) - het moet worden gemarkeerd. Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep het object naar het bestand. Selecteer Kopiëren als CorelDRAW in het menu dat verschijnt. De foto wordt in het bestand ingevoegd.

Stap 6

Voeg een afbeelding van internet in. Klik met de rechtermuisknop op de foto en selecteer "Afbeeldingsadres kopiëren". Houd er rekening mee dat het adres moet eindigen in een grafisch formaat -.jpg,.png,.

Stap 7

Gebruik de speciale add-on Afbeeldingen invoegen. Download het archief ("InsertPictures Add-in …") en pak de bestanden eruit. Open het.xls-bestand, dat een leeg Excel-bestand zal laden. Ga akkoord met het inschakelen van macro's indien nodig.

Stap 8

Open daarna het bestand met de namen van de afbeeldingen, bijvoorbeeld file_for_processing.xls. Druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + Shift + L in het Excel-bestand. Selecteer in het formulier dat verschijnt het pad naar de map die de foto's bevat. Stel de gewenste celgroottes in en selecteer de eerste cel op het blad met de bestandsnaam. Geef het kolomnummer op om de foto in te voegen. Druk op de groene knop. De foto wordt ingevoegd.

Aanbevolen: