Hoe De Toonsoort Van Een Achtergrondtrack Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Toonsoort Van Een Achtergrondtrack Te Veranderen
Hoe De Toonsoort Van Een Achtergrondtrack Te Veranderen

Video: Hoe De Toonsoort Van Een Achtergrondtrack Te Veranderen

Video: Hoe De Toonsoort Van Een Achtergrondtrack Te Veranderen
Video: Hoe bepaal ik een toonsoort? 2024, Mei
Anonim

Een backing-track is een backing-track van een nummer zonder zangpartij. Achtergrondtracks worden gemaakt door ofwel de zang te verwijderen door een monofoon component uit een stereosignaal te extraheren, ofwel door een instrumentale versie van een nummer helemaal opnieuw in een sequencer te schrijven. Er zijn ook originele studio-backingtracks, waarin de zang gewoon niet is opgenomen.

Mengpaneel
Mengpaneel

Het is nodig

Computer, achtergrondtrack, audio-editor, midi-sequencer

instructies:

Stap 1

Instrumentale versies van nummers kunnen in verschillende formaten verschijnen. Meestal zijn dit audiobestanden, maar er zijn ook nogal wat midi-bestanden die verschillen van audio doordat ze geen kant-en-klaar geluid bevatten, maar een reeks sequenties om af te spelen. Als de gekozen achtergrondtrack voor de begeleiding niet overeenkomt met het stembereik van de zanger, kan het nodig zijn om de toonsoort van het fonogram te veranderen. Afhankelijk van of u een audiobestand of een midi-bestand gebruikt, zal de aanpak voor het wijzigen van de toonsoort anders zijn.

Stap 2

Het voordeel van een midi-file is dat je niet alleen kunt transponeren naar een andere toonsoort, maar ook het hele arrangement erin kunt veranderen, waarbij je de benodigde instrumenten kunt kiezen. Open hiervoor het midi-bestand in een sequencerprogramma zoals Steinberg Cubase. Om dit te doen, moet u een nieuw project maken en vervolgens het midi-bestand erin importeren. Het gedeelte dat van de ene toets naar de andere moet worden getransponeerd, opent u gewoon met een dubbelklik.

Stap 3

Daarna moet je het fragment selecteren waarvan je de toets wilt verhogen of verlagen, en het dan langs het pianotoetsenbord slepen, links weergegeven, omlaag of omhoog met het vereiste aantal halve tonen. Dit moet worden gedaan met alle melodische en ritmische delen, behalve de drums. Vervolgens kunt u het arrangement naar wens wijzigen met vst-instrumenten en het arrangement exporteren als een audiobestand of midi.

Stap 4

Als de achtergrondtrack een audiobestand is, is het nog eenvoudiger om de toonsoort te wijzigen. Het volstaat om het bestand te openen in een audio-editor, bijvoorbeeld Adobe Audition, een bewerkbaar gebied te selecteren en op het menu-item Effecten te klikken. Selecteer in het menu dat verschijnt Tijd en toonhoogte en klik op het item Uitrekken (proces). Het Stretch-venster verschijnt. Vink in de linkerbenedenhoek van het venster het vakje aan op de regel Pitch Shift (behoudt tempo). Nu is het voldoende om op het tabblad Constant Stretch te selecteren hoeveel halve tonen het fonogram moeten verlagen. U kunt het resultaat beluisteren met de Preview-knop. Als de sleutel goed is, moet u op OK klikken en het bestand opslaan.

Aanbevolen: