Bios Terugzetten Naar Fabrieksinstellingen

Inhoudsopgave:

Bios Terugzetten Naar Fabrieksinstellingen
Bios Terugzetten Naar Fabrieksinstellingen

Video: Bios Terugzetten Naar Fabrieksinstellingen

Video: Bios Terugzetten Naar Fabrieksinstellingen
Video: PC BIOS Settings 2024, Mei
Anonim

BIOS is het basisinvoer- / uitvoersysteem dat verantwoordelijk is voor toegang tot de computerhardware en apparaten die erop zijn aangesloten. BIOS-instellingen worden vaak gewijzigd om de prestaties van het besturingssysteem te verbeteren of de opstartparameters van het systeem te wijzigen. Als u merkt dat de prestaties van uw computer verslechteren, moet u het BIOS terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Bios terugzetten naar fabrieksinstellingen
Bios terugzetten naar fabrieksinstellingen

instructies:

Stap 1

Onjuiste afstelling van het basis I / O-systeem kan de computer onbruikbaar maken of de afzonderlijke componenten ervan beschadigen. Er zijn verschillende manieren om het BIOS terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. U kunt dit in het programma zelf doen zonder de systeemeenheid te demonteren. Start uw computer opnieuw op en druk op de DEL-toets wanneer deze is ingeschakeld om het BIOS-hoofdmenu te openen. In het menu aan de rechterkant ziet u een paneel met exit-opties. U moet Load Bios Defaults selecteren of op de F5-toets drukken. Beantwoord de vraag van het systeem over het resetten van de instellingen bevestigend, daarmee zet u het BIOS terug naar de oorspronkelijke instellingen.

Stap 2

Het is niet altijd mogelijk om de BIOS-instellingen terug te zetten naar de oorspronkelijke instellingen met behulp van het programma zelf. Soms moet je je toevlucht nemen tot andere methoden. Een daarvan is het resetten van het BIOS met behulp van een batterij. Eerst moet u de systeemeenheid volledig spanningsloos maken. Zorg ervoor dat alle snoeren zijn losgekoppeld, dit beschermt u tegen mogelijke schade bij onzorgvuldig handelen. Verwijder het deksel van de behuizing. In de systeemeenheid ziet u het moederbord, vindt u de batterij erop. Het heeft een ronde vorm en is vrij groot van formaat. Houd het voorzichtig vast zodat het niet valt en verwijder het uit de sleuf door op de vergrendeling te drukken. Plaats na ongeveer 15-20 seconden de batterij op zijn plaats totdat de vergrendeling klikt. De instellingen zijn teruggezet naar hun standaardwaarden.

Stap 3

Als geen van de methoden voor u werkt, kunt u de instellingen opnieuw instellen met behulp van de CMOS-jumper, die zich ook op het moederbord bevindt. Deze jumper wordt vaak een "jumper" genoemd. Het bevindt zich in de buurt van de batterij, meestal aangeduid als Clear CMOS (of CCMOS) op het moederbord. Het bestaat uit drie contacten, waarvan er twee gesloten zijn. Trek het voorzichtig naar buiten en plaats het een paar seconden op de aangrenzende pinnen en plaats het dan terug.

Stap 4

De meest radicale manier om de instellingen terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, is door de systeemeenheid uit te schakelen. Koppel de stroom een paar dagen los (3-4 dagen is voldoende) totdat de batterij van het moederbord leeg is. Het moederbord blijft dus zonder stroom zitten en de instellingen worden gereset.

Aanbevolen: