Hoe U Uw Computer Kunt Terugzetten Naar De Fabrieksinstellingen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Kunt Terugzetten Naar De Fabrieksinstellingen
Hoe U Uw Computer Kunt Terugzetten Naar De Fabrieksinstellingen

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Terugzetten Naar De Fabrieksinstellingen

Video: LAPTOP RESETTEN NAAR FABRIEKSINSTELLINGEN 2022, November
Anonim

Bijna iedereen weet dat apparatuur de neiging heeft om te falen, dus met computers kunnen ze na verloop van tijd kapot gaan of onstabiel werken, waardoor ze constant vastlopen of crashen. Vaak ligt de oplossing voor dit probleem in het resetten van de instellingen die je hebt ingesteld, je moet naar de fabrieksinstellingen.

Hoe u uw computer kunt terugzetten naar de fabrieksinstellingen
Hoe u uw computer kunt terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Het is nodig

Computer, kennis van de basis van het werken met een moederbord

instructies:

Stap 1

Vaak treedt een computerstoring op wanneer u het niet verwacht. Door de fabrieksinstellingen terug te zetten, kunt u de stabiele werking van uw computer herstellen. In de regel treedt meer dan 50% van de storingen op door een wijziging in de systeeminstellingen van het moederbord, het zogenaamde overklokken. Bij het instellen van extreem hoge waarden voor de processor begint deze op te warmen. Wanneer de temperatuur de grenstoestand bereikt, merkt de gebruiker van de personal computer bevriezingen en storingen van het systeem op.

Stap 2

Om te voorkomen dat de functionaliteit van het moederbord verloren gaat nadat er een storing is opgetreden, moet u het BIOS terugzetten naar de standaardinstellingen. Dit kan worden gedaan zonder de systeemeenheid zelf te openen. Om dit te doen, moet u de computer inschakelen of opnieuw opstarten als deze was ingeschakeld. Druk op de Delete-toets op uw toetsenbord terwijl u het BIOS opstart.

Stap 3

Zoek in het BIOS-menu dat wordt geopend de menuregel Load Bios Default en druk vervolgens op de F10-toets (opslaan en het BIOS afsluiten). In het dialoogvenster dat wordt geopend, ziet u een verzoek om de geselecteerde actie uit te voeren, druk op de toets Y. Na het opnieuw opstarten van de computer keert het BIOS terug naar de fabrieksinstellingen.

Stap 4

Als dit om de een of andere reden niet kan, kunt u andere methoden gebruiken, bijvoorbeeld de batterij van het moederbord verwijderen - dit keert terug naar de standaardinstellingen. Mogelijk hebt u hiervoor een "+" schroevendraaier nodig.

Stap 5

Schakel de systeemeenheid spanningsloos en draai hem terug naar u. Gebruik een schroevendraaier om een ​​paar schroeven los te draaien om de zijafdekking te verwijderen.

Stap 6

Zoek een kleine batterij (het ziet eruit als een pil) en pak het op met een scherp voorwerp. Wacht na het verwijderen van de batterij enkele seconden (minstens 5-7 seconden) en plaats deze dan terug op zijn plaats. Het blijft om de zijklep van de systeemeenheid op zijn plaats te plaatsen en de schroeven in te draaien.

Populair per onderwerp