Selectiecriteria Laptop Laptop

Selectiecriteria Laptop Laptop
Selectiecriteria Laptop Laptop

Video: Selectiecriteria Laptop Laptop

Video: Selectiecriteria Laptop Laptop
Video: Detailed Laptop Buying Guide ⚡⚡⚡Ye Video Miss Mat Karna 2024, April
Anonim

Ondanks de waanzinnige populariteit van mobiele tablets en netbooks, geven laptops hun positie niet op, maar worden juist steeds populairder en functioneler, aangezien steeds meer mensen kleine en draagbare laptops verkiezen boven stationaire pc's. Het is onmogelijk om je bij het kopen van een laptop alleen te laten leiden door de mate van merkpromotie en financiële mogelijkheden. Stel jezelf bij het kiezen van een laptop de vraag: met welk doel koop je hem?

Een familie gaming-laptops met een agressief ontwerp
Een familie gaming-laptops met een agressief ontwerp

Bij het kiezen van een laptop dient u allereerst uit te gaan van uw verzoeken. Alle laptopfabrikanten verdelen hun modellen in families: thuis en op kantoor, gaming en mode, enz. Binnen elke familie is er weer een indeling in formaten: laptops kunnen klein, middelgroot en groot zijn.

Thuis (ook wel multimedia) laptops, zoals de naam al doet vermoeden, zijn bedoeld voor thuisgebruik en zijn voornamelijk ontworpen voor entertainment. Ze zijn functioneel, ze onderscheiden zich door een helder ontwerp, in de regel zijn ze uitgerust met aanraakpanelen, afstandsbedieningen, een groot aantal connectoren voor thuisgebruik, zoals: een dubbele hoofdtelefoonuitgang, een HDMI-poort voor aansluiting op een TV, kaartlezers voor meerdere formaten, enz.

Office-laptops zijn werkpaarden met een strak, neutraal ontwerp zonder specifieke multimedia-elementen. Niets mag afleiden van het werk, daarom ligt bij dergelijke notebookmodellen de nadruk op ergonomie en versterkt ontwerp. Ze bieden hoge prestaties en een batterijduur.

Gaming, dat wil zeggen, gaming-laptops zijn modellen met agressieve ontwerpen en de krachtigste videokaarten en processors. Gaming-laptops hebben verbeterde koelsystemen en een geoptimaliseerd toetsenbord (gemarkeerde gamingtoetsen W-A-S-D). Ze beschikken ook over grote "snelle" schermen (waardoor dynamische scènes niet wazig zijn). Dergelijke modellen zijn extreem duur en het heeft geen zin om ze voor een extern doel aan te schaffen - vooral voor werk.

Image-laptops zijn eersteklas computers, die zich onderscheiden door hun voortreffelijke ontwerp, in de regel gemaakt van dure materialen (leer, glas, metaal). Dit zijn statusmodellen die in de eerste plaats zijn ontworpen om de consistentie en goede smaak van de eigenaar te benadrukken.

Natuurlijk kunt u op de markt een groot aantal modellen vinden die niet in een van de bovenstaande categorieën passen en geen uitgesproken positionering hebben. Dergelijke laptops zijn veelzijdig en vooral goed als de enige gezinscomputer die, indien nodig, kan worden meegenomen naar een zakelijke bijeenkomst of kan worden gebruikt voor entertainment.

Aanbevolen: