Hoe Het Geheugen Op Een Laptop Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geheugen Op Een Laptop Te Veranderen
Hoe Het Geheugen Op Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe Het Geheugen Op Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe Het Geheugen Op Een Laptop Te Veranderen
Video: Hoe vervang ik mijn RAM-geheugen? 2024, April
Anonim

Laptop-upgrades zijn sterk beperkt tot onderdelen die gebruikers zelf kunnen wijzigen. Toch zijn draagbare computers veel minder ontworpen voor frequente demontage vanwege hun ontwerp en de dichtheid van de opstelling van onderdelen. Meestal kunt u het geheugen op een laptop echter wijzigen zonder een beroep te doen op gespecialiseerde diensten.

Hoe het geheugen op een laptop te veranderen
Hoe het geheugen op een laptop te veranderen

instructies:

Stap 1

Als u het geheugen wilt wijzigen, raadpleegt u allereerst de reparatie- en onderhoudshandleiding van uw laptop. Als u het niet op papier hebt, kunt u het vinden en downloaden van de website van de fabrikant. Feit is dat laptopmodellen van binnen anders zijn gerangschikt. En advies over het wijzigen van het geheugen op een laptop, bijvoorbeeld van HP, is niet geschikt voor bezitters van computers van Apple. In de handleiding zie je de indeling van alle onderdelen en leer je hoe je de laptop veilig uit elkaar haalt.

Stap 2

Nadat u de handleiding hebt gelezen en de locatie van de geheugenmodules kent, gaat u verder met het demonteren van de onderdelen. Koppel de stroom los en verwijder de batterij. Om de schroeven los te draaien heb je een kleine schroevendraaier nodig, deze vind je in de horlogereparatieset.

Stap 3

Afhankelijk van het model zul je verschillende onderdelen moeten verwijderen om bij de juiste modules te komen en het geheugen in de laptop te veranderen. Geheugenmodules kunnen zowel onder de achterklep van de behuizing als onder speciale compartimenten in de hoes worden geplaatst. In het laatste geval is het wijzigen van het geheugen een orde van grootte eenvoudiger. U hoeft alleen het deksel van dit compartiment te verwijderen om toegang te krijgen tot de benodigde planken.

Stap 4

Na het vervangen van het geheugen, zet u de verwijderde onderdelen weer in elkaar in omgekeerde volgorde. Plaats de achterklep terug en zet deze vast, plaats de batterij en zet de laptop aan. Controleer na het opstarten van het besturingssysteem voor het geval dat de volledige hoeveelheid geïnstalleerd geheugen correct wordt gedetecteerd.

Aanbevolen: