Hoe Het RAM-geheugen Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het RAM-geheugen Te Veranderen
Hoe Het RAM-geheugen Te Veranderen

Video: Hoe Het RAM-geheugen Te Veranderen

Video: Hoe Het RAM-geheugen Te Veranderen
Video: Hoe vervang ik mijn RAM-geheugen? 2024, Mei
Anonim

Correct geselecteerd en geïnstalleerd RAM verhoogt de snelheid van de computer. Tegenwoordig wordt voornamelijk dual-channel geheugen gebruikt, het werkt effectief wanneer er twee absoluut identieke geheugenmodules in het systeem zijn geïnstalleerd.

RAM is een smalle balk met containers erop
RAM is een smalle balk met containers erop

instructies:

Stap 1

Schakel altijd de stroomtoevoer naar de behuizing uit voordat u de systeemeenheid opent en de inhoud wijzigt. Vervolgens kunt u de zijwand van de koffer verwijderen.

Stap 2

Het is handig om werkzaamheden aan het vervangen van geheugenstrips uit te voeren door de systeembehuizing op zijn kant te leggen. Zoek de RAM-connectoren op het moederbord. Soms moet u tijdelijk datalussen of stroomdraden loskoppelen van andere interne apparaten om toegang te krijgen tot connectoren.

Stap 3

Druk tegelijkertijd op de plastic lipjes aan de zijkanten van de geheugenstrip en zet deze vast in de sleuf. Hieruit zal de balk omhoog "springen" en kan deze eenvoudig van de connector worden verwijderd.

Stap 4

Plaats de nieuwe geheugenstrip in een vrije sleuf. Als u alle geheugenstrips vervangt, moet u de connectoren vanaf het begin bezetten (soms beginnen fabrikanten te markeren met een nulnummer en beginnen ze ermee). Alle strips zijn voorzien van een speciale bescherming in de vorm van een kunststof uitsparing op het striplichaam, hierdoor kun je de strip niet aan de verkeerde kant plaatsen. Gebruik geen kracht, de banden schuiven gemakkelijk genoeg in de connectoren.

Stap 5

Idealiter klikken de plastic clips automatisch in de gesloten positie wanneer u de balk helemaal in de connector duwt. In de praktijk kun je ze daar een beetje bij helpen.

Aanbevolen: