Hoe Het RAM-geheugen Te Veranderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het RAM-geheugen Te Veranderen?
Hoe Het RAM-geheugen Te Veranderen?

Video: Hoe Het RAM-geheugen Te Veranderen?

Video: Hoe Het RAM-geheugen Te Veranderen?
Video: Hoe vervang ik mijn RAM-geheugen? 2024, Mei
Anonim

Om de RAM-vervangingsprocedure met succes te voltooien, moet u de juiste RAM-kaarten selecteren. Om dit te doen, is het beter om extra hulpprogramma's te gebruiken die helpen om de kenmerken van de geïnstalleerde balken te achterhalen.

Hoe het RAM-geheugen te veranderen?
Hoe het RAM-geheugen te veranderen?

Noodzakelijk

  • - Spectiteit;
  • - kruiskopschroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Download het Speccy-programma. Selecteer de versie die geschikt is voor uw besturingssysteem. Installeer dit hulpprogramma en voer het uit. Wacht tot de hardwarescan is voltooid. Open het menu "RAM". Onderzoek de inhoud van het item "Geheugenslots". Hierin staat informatie over het aantal bezette en vrije slots, waarop u de oprijplaten kunt aansluiten.

Stap 2

Kijk naar de informatie onder "Geheugen". Ontdek het type boards dat is geïnstalleerd, hun frequentie en het totale volume. Open het menu "Moederbord" en noteer het model. Deze gegevens vind je ook terug in de handleiding van het moederbord.

Stap 3

Bezoek de website van uw moederbordfabrikant. Ontdek de soorten RAM-sticks die op het moederbord kunnen worden aangesloten. Het feit is dat sommige bordmodellen met twee soorten RAM kunnen werken. Bepaal de maximaal toegestane totale geheugengrootte en de limiet voor de kloksnelheid. Controleer de maximale hoeveelheid van één RAM-strip.

Stap 4

Schaf het benodigde aantal RAM-sticks aan. Zet uw computer uit en trek de stekker uit het stopcontact. Verwijder de kap van de systeemeenheid. Zoek de oude RAM-sticks en verwijder ze uit de slots. Installeer een nieuwe plank. Zorg ervoor dat de vergrendelingen aan beide uiteinden van de sleuven goed gesloten zijn.

Stap 5

Zet uw computer aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Als het besturingssysteem geen fouten weergeeft, zet u de computer uit en installeert u een andere geheugenstick. Herhaal deze cyclus totdat alle nieuwe RAM-strips op het moederbord zijn bevestigd. Met deze methode kunt u snel de defecte balk identificeren, indien aanwezig.

Stap 6

Voer het Speccy-programma uit en open het menu "RAM". Zorg ervoor dat alle nieuwe RAM-strips door het systeem worden gedetecteerd en correct werken.

Aanbevolen: