Hoe Het RAM-geheugen In Een Laptop Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het RAM-geheugen In Een Laptop Te Veranderen
Hoe Het RAM-geheugen In Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe Het RAM-geheugen In Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe Het RAM-geheugen In Een Laptop Te Veranderen
Video: Hoe vervang ik mijn RAM-geheugen? 2024, Mei
Anonim

Om snel de RAM-modules in een laptop te kunnen wisselen, moeten we eerst weten waar de slots zitten. Dan verwijderen we de kap en voegen we gewoon een nieuwe module toe. Of we vervangen de oude door nieuwe geheugenmodules.

RAM-modules in een laptop
RAM-modules in een laptop

Noodzakelijk

RAM, laptop, schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Vaak worden laptopbezitters geconfronteerd met de vraag om het RAM-geheugen te vervangen. Het is heel vaak gewoon niet genoeg. Je kunt dus geen nieuwe kopen, maar gewoon de bestaande laptop verbeteren. Om het RAM-geheugen te wijzigen, moet u eerst bepalen waar het zich precies bevindt. Dergelijke informatie zoeken we in de handleiding van de laptop of op internet. Vaak wordt het RAM-geheugen verborgen door een klepje aan de achterkant van het apparaat. Maar bij sommige modellen bevindt het geheugen zich mogelijk onder het toetsenbord of in de buurt van het moederbord zelf. In dit geval moet u de laptop gedeeltelijk demonteren.

Stap 2

Als de sleuven voor de RAM-modules zich aan de onderkant bevinden en ze zijn bedekt met een deksel, neem dan gewoon een schroevendraaier en draai de bouten los. We verwijderen eerst de batterij. Dan halen we de plastic hoes eruit. We kunnen een of meer SO-DIMM- of SO-SIMM RAM-modules zien. Dit zijn analogen van geheugen voor desktop-pc's, alleen in lengte ingekort. We schuiven de vergrendelingen opzij en verwijderen voorzichtig de modules. Vervolgens plaatsen we nieuwe op dezelfde manier en maken het deksel vast. Klaar.

Stap 3

Als het RAM-geheugen zich onder het toetsenbord of in de buurt van het moederbord bevindt, zal het iets moeilijker zijn. We zullen de laptop moeten demonteren. Meestal begint het demontageproces vanaf het voorpaneel. We verwijderen de batterij, draaien de bouten los waarmee het paneel vastzit. Dan draaien we de laptop om en verwijderen het paneel. Voor ons zullen de bouten zijn die het toetsenbord vasthouden. We schroeven ze los, verplaatsen het toetsenbord opzij. Als u het volledig wilt verwijderen, moet u de lintkabel loskoppelen die naar het moederbord gaat. Vervolgens zijn we op zoek naar een stalen paneel dat het RAM-geheugen verbergt. We draaien de schroeven los en verwijderen. Zo kwamen we bij het geheugen. Nu duwen we de vergrendelingen terug en trekken we voorzichtig aan de modules. Dan plaatsen we nieuwe RAM in hun plaats. We voeren alle handelingen in omgekeerde volgorde uit.

Aanbevolen: