Wat Is Winterslaap?

Inhoudsopgave:

Wat Is Winterslaap?
Wat Is Winterslaap?

Video: Wat Is Winterslaap?

Video: Wat Is Winterslaap?
Video: Voorleesverhaal: wat een winterslaap 2024, Mei
Anonim

Het concept van de slaapstand is bekend bij veel pc-gebruikers, met deze optie sturen ze de machine naar de slaapstand. Maar weinig mensen herinneren zich dat winterslaap een term is die is ontleend aan de biologie, en daar heeft het een iets andere betekenis.

Wat is winterslaap?
Wat is winterslaap?

Strikt genomen is winterslaap geen term, maar een concept dat een aantal handelingen en kenmerken van het onderwerp combineert. Het woord "winterslaap" zelf heeft tegenwoordig verschillende betekenissen.

in de biologie

Vanuit het oogpunt van biologie en geneeskunde is winterslaap een complex proces van langzaam metabolisme, waarbij energie alleen wordt besteed aan het behoud van de vitale functies. De winterslaap is dagelijks, seizoensgebonden en onregelmatig. De dagelijkse wordt voornamelijk waargenomen bij vleermuizen, maar ook bij kolibries.

Seizoensgebonden winterslaap, of winterslaap, wordt waargenomen bij insecteneters en knaagdieren, evenals bij enkele grote zoogdieren, zoals:

- beer, - das, - wasbeer.

En tot slot, onregelmatige winterslaap. Dit proces vindt plaats in ongunstige omstandigheden, het is kenmerkend voor eekhoorns en wasbeerhonden.

De duur van de winterslaap varieert van enkele dagen tot enkele maanden, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en van de gunstige of ongunstige omstandigheden van de omringende wereld.

Op technisch gebied

Aan de andere kant, als we kijken naar de computersfeer, verwijst "slaapstand" naar de slaapstand van de computer, dat wil zeggen, de toestand waarin het RAM-geheugen informatie opslaat voordat de computer wordt afgesloten. Meestal worden tablets en laptops in de slaapstand gezet, de geforceerde slaapstand is niet typisch voor stationaire computers.

De hibernationstand wordt kunstmatig gecreëerd, zodat een gadget, computer of ander elektronisch apparaat langer meegaat en niet hoeft te worden opgeladen.

In deze modus stopt de stroomtoevoer naar het apparaat volledig, maar desondanks worden gebruikersgegevens, ook onbeveiligde, opgeslagen op de harde schijf en wanneer u het apparaat weer inschakelt, kunt u eenvoudig doorgaan met uw werk.

De voordelen van het gebruik van de slaapstand zijn onder meer de snelheid en automatisering van de pc. De computer zal automatisch de benodigde informatie opslaan en afsluiten. De nadelen zijn onder meer het gebruik van een grote hoeveelheid geheugen en het mogelijk optreden van problemen in verband met het gebruik van deze functie van het apparaat.

Hibernation gebruikt een grote hoeveelheid RAM en daarom "geeft" het tijdens een virusaanval de inhoud van de pc snel aan malware.

Zoals u kunt zien, is winterslaap een nogal complex en tegelijkertijd uniek proces, zowel in natuurlijke als kunstmatige omgevingen. Als we de twee facetten van één concept vergelijken, kunnen we zeggen dat het door de natuur gecreëerde fenomeen verbazingwekkend en uniek is, en hoewel een persoon het geheim van dit vermogen tot geprogrammeerde slaap probeert te onthullen, is hij lang niet altijd in staat om een wonder waartoe de natuur in staat is.

Aanbevolen: