Hoe De Winterslaap Te Herstellen

Hoe De Winterslaap Te Herstellen
Hoe De Winterslaap Te Herstellen

Video: Hoe De Winterslaap Te Herstellen

Video: Gaan mensen straks in winterslaap? 2022, September
Anonim

Het instellen van het stroomsubsysteem van de computer en het besturingssysteem, waarin de huidige gegevens worden opgeslagen in een speciaal bestand op de harde schijf, wordt hibernation genoemd. Het is erg handig om de volledig operationele staat van de computer en het uitvoeren van programma's te herstellen met behulp van "wake-up", dat wil zeggen wakker worden uit de slaapstand. Dit kost veel minder tijd dan opstarten vanuit een uitgeschakelde toestand.

Hoe de winterslaap te herstellen
Hoe de winterslaap te herstellen

instructies:

Stap 1

Open "Deze computer" en controleer de vrije ruimte op de systeemschijf. Gewoonlijk wordt de C:-schijf gebruikt als de systeemschijf. Klik met de rechtermuisknop op het schijfpictogram en selecteer het menu-item "Eigenschappen". Op het tabblad "Algemeen" ziet u een diagram van het gebruik van schijfruimte, samen met informatie over vrije en gebruikte ruimte. De slaapstand vereist meestal minimaal 3 gigabyte niet-toegewezen schijfruimte. Verwijder of verplaats onnodige bestanden en controleer opnieuw. Als gevolg hiervan heeft u een plaats voor het servicebestand van de slaapstand of de "Slaap"-modus.

Stap 2

Klik op de knop "Start" en start het menu voor het uitvoeren van de opdracht - het item "Uitvoeren". Typ de opdracht om de cmd van de systeemconsole aan te roepen en klik op OK. Er wordt een tekstvenster voor de opdrachtprompt geopend. Typ het commando powercfg -h on, hierdoor wordt een bestand op uw harde schijf gemaakt waarin Windows gegevens opslaat over de huidige staat van de computer, bijvoorbeeld uw geopende bestanden en programma's. Dit bestand heeft een grootte die gelijk is aan de hoeveelheid RAM van de computer. Sluit het consolevenster na het uitvoeren van de opdracht.

Stap 3

Open het menu Start opnieuw en selecteer Uitvoeren. Voer de opdracht powercfg.cpl in de regel in - dit opent het menu voor het configureren van de energie-instellingen van de computer. U kunt ook het configuratiescherm openen en het menu Energiebeheer openen. In beide gevallen ziet u een venster voor het instellen van de modi om de monitor uit te schakelen en opties te gebruiken voor een lager stroomverbruik.

Stap 4

Klik op de link "Energieschema configureren". Er zullen er meerdere in het venster zijn. Kies degene tegenover het huidige maaltijdplan gemarkeerd met een zwarte stip. Er wordt een venster geopend waarin u op de link "Extra parameters wijzigen" moet klikken. Er verschijnt een lijst met instellingen, waarin u het opschrift "Sleep" vindt en op het plusteken ernaast klikt.

Stap 5

Vouw het submenu Sleep After uit en selecteer de tijd in minuten die bij u past. Vouw "Allow Hybrid Sleep" uit en schakel het uit. Selecteer ook Uitgeschakeld in het menu Wake Timers toestaan. Klik op de knop Toepassen, ga akkoord om eerst uw computer opnieuw op te starten.

Stap 6

Herhaal deze stappen voor alle energieplannen die je gebruikt. Voor laptops kan het bijvoorbeeld zinvol zijn om het Power Plan op Economy in te stellen. Zorg ervoor dat u uw computer opnieuw opstart. Daarna verschijnt de slaapmodus in het afsluitmenu.

Stap 7

Maak een snelkoppeling voor de slaapmodus. Soms zorgt het uitvoeren van Schijfopruiming ervoor dat de slaapoptie uit het menu verdwijnt. U kunt de volgende methode gebruiken om de slaapstand te herstellen en deze in te schakelen, ongeacht het pictogram in het afsluitmenu.

Stap 8

Klik op de knop "Start" en typ de volgende tekst in de regel "Programma's en bestanden zoeken": "shutdown -h". Bovenaan het menu ziet u een regel met dit commando. Klik met de rechtermuisknop op het gevonden bestand en selecteer het menu "Verzenden…", het item "Desktop". Als u op dit pictogram op het bureaublad klikt, wordt de slaapstand gestart.

Populair per onderwerp