RAM Toevoegen Aan Een Laptop

Inhoudsopgave:

RAM Toevoegen Aan Een Laptop
RAM Toevoegen Aan Een Laptop

Video: RAM Toevoegen Aan Een Laptop

Video: RAM Toevoegen Aan Een Laptop
Video: How to Upgrade laptop RAM and How to Install laptop Memory 2019 - Faster laptop - Beginners 2024, Mei
Anonim

Het upgraden van het RAM-geheugen in een laptop is misschien een van de weinige procedures die beschikbaar zijn voor een breed scala aan gebruikers. Ondanks de moeilijkheid om afzonderlijke componenten te vervangen, is het toevoegen van RAM aan een laptop vrij eenvoudig. Veel computers zijn zelfs speciaal ontworpen om de toegang te vergemakkelijken.

RAM toevoegen aan een laptop
RAM toevoegen aan een laptop

instructies:

Stap 1

Voordat u RAM aan uw laptop toevoegt, moet u weten wat de configuratie is van de apparaten die erop zijn geïnstalleerd en de mogelijkheid om ze te vervangen. Dit omvat het verkennen van opties voor het toevoegen van RAM en het kopen van beugels van de juiste maat en standaard die bij uw laptop passen. Het is ook handig om u vertrouwd te maken met de reparatie- en onderhoudshandleiding van uw laptopmodel. Download het van de website van de fabrikant. Hierin vindt u alle benodigde informatie over alle handelingen die u desgewenst zelf kunt uitvoeren zonder contact op te nemen met servicecentra, waardoor u geld bespaart.

Stap 2

Veel laptopmodellen bieden de mogelijkheid om gebruikerstoegang tot geheugenmodules te vereenvoudigen voor uitbreiding of vervanging. Daarom is het vaak niet nodig om de hele computer te demonteren, zoals bijvoorbeeld het geval is bij het stofvrij maken van de ventilator of bij het vervangen van het toetsenbord. Tegelijkertijd kan uw laptopmodel zijn eigen ontwerpkenmerken hebben, dus lees vooraf de instructies voor het verwijderen van RAM in de reparatiehandleiding.

Stap 3

Volg de stappen in de volgende volgorde om RAM aan de laptop toe te voegen:

• Zet de laptop helemaal uit;

• Koppel alle aangesloten externe apparaten en het netsnoer los en verwijder de batterij;

• Draai aan de onderkant van de laptop de schroeven los waarmee het deksel van het RAM-compartiment is bevestigd (als uw computermodel een overeenkomstig ontwerp heeft) en til het op om het deksel te verwijderen.

• Spreid de clips die de RAM-beugel in de overeenkomstige sleuf vasthouden uit elkaar en schuif de geheugenmodule voorzichtig naar buiten.

• Monteer de laptop met de nieuwe RAM-strip in omgekeerde volgorde.

Aanbevolen: