BIOS Openen In HP

Inhoudsopgave:

BIOS Openen In HP
BIOS Openen In HP

Video: BIOS Openen In HP

Video: BIOS Openen In HP
Video: How to - access the BIOS and UEFI settings on Windows 10 HP Laptop ( select Boot Device Priority ) 2024, April
Anonim

BIOS is een programma dat op elke computer te vinden is en dat verantwoordelijk is voor de algemene principes van de werking van het apparaat. Op sommige moederbordmodellen kunnen de opdrachten voor het starten van dit programma verschillen, met name voor HP notebooks.

BIOS openen in HP
BIOS openen in HP

Het is nodig

vaardigheden van een zelfverzekerde computergebruiker

instructies:

Stap 1

Druk op de aan / uit-knop van uw HP-laptop en kijk vervolgens goed naar het eerste opstartscherm, er zou een bericht moeten zijn "Druk … om naar de setup te gaan". In plaats van stippen is er de naam van de toets, die op uw moederbordmodel verantwoordelijk is voor het starten van dit programma. Sommige moederbordmodellen ondersteunen ook het stoppen van het opstartproces wanneer u op de pauzetoets in de rechterbovenhoek van het toetsenbord drukt.

Stap 2

Als u geen tijd heeft om de inscriptie op het laadscherm te bekijken, drukt u op F1, F2, Delete, Esc enzovoort. Controleer ook of de knoppen op uw toetsenbord goed werken. Er is nog een effectieve, maar twijfelachtige optie: navigeren door de knoppen van F1 naar F12, terwijl je ook Esc en Delete gebruikt.

Stap 3

Als het indrukken van de bovenstaande knoppen u niet heeft geholpen, probeer dan verschillende combinaties ervan. Bijvoorbeeld Alt + F1, Alt + Ctrl, Fn + F1, Fn + Del, Fn + Esc, enzovoort. Het is in dit geval het beste om de juiste combinatie op internet te vinden op basis van het model van uw toetsenbord.

Stap 4

Kijk naar het moederbordmodel op een speciale servicesticker op de achterkant van de laptop, of bekijk het in Apparaatbeheer, dat wordt gestart vanaf het tabblad Hardware in de eigenschappen van het menu Deze computer.

Stap 5

Doe een verzoek, lees aandachtig de informatie over het BIOS, het is heel goed mogelijk dat u eenvoudig een vrij zeldzame versie van het moederbord hebt geïnstalleerd, waarvan de toegang tot het BIOS op een speciale manier wordt uitgevoerd.

Stap 6

Als u de relevante informatie niet op internet vindt en geen van de combinaties werkt, lees dan de instructies voor uw moederbordmodel, die soms in de kit zitten. Lees ook de gebruikershandleiding en lees informatie op thematische fora.

Aanbevolen: