Een USB-flashstation Inschakelen In BIOS

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Inschakelen In BIOS
Een USB-flashstation Inschakelen In BIOS

Video: Een USB-flashstation Inschakelen In BIOS

Video: Как войти в BIOS или UEFI и загрузить с USB флешки, DVD диска компьютер или ноутбук 💽🛠️💻 2022, December
Anonim

Dankzij het BIOS, het basis input-output systeem, start de computer op en kan het besturingssysteem met zijn hardware werken. Het is in het BIOS dat veel systeemparameters aanvankelijk worden ingesteld, inclusief de mogelijkheid om USB-drives aan te sluiten.

Een USB-flashstation inschakelen in BIOS
Een USB-flashstation inschakelen in BIOS

instructies:

Stap 1

Gewoonlijk is ondersteuning voor USB-apparaten standaard ingeschakeld in het BIOS. Maar in het geval dat het om de een of andere reden bleek te zijn uitgeschakeld, moet u het activeren. Om dit te doen, gaat u aan het begin van de computer naar het BIOS, de invoer wordt meestal gedaan door op de Del-toets te drukken. Aangezien computerfabrikanten zich in dit geval niet aan één standaard houden, kan het BIOS worden geopend door op de toetsen Esc, F1, F2, F3, F10 te drukken of door op Ctrl + alt = "Image" + Esc te drukken.

Stap 2

Zoek in het BIOS het gedeelte Geïntegreerde randapparatuur. Zoek daarin de regel USB-controller en schakel de status ervan in Ingeschakeld. Sla de wijzigingen op door op F10 te drukken, of door het hoofdvenster te verlaten door op de Esc-toets te drukken en het item Save & Exit Setup te selecteren. In het venster dat verschijnt, wordt u gevraagd om de wijzigingen te bevestigen, voer hiervoor Y in en druk op Enter.

Stap 3

Veel vaker heeft de gebruiker de behoefte om een ​​USB-stick niet als zodanig aan te sluiten, maar om er een computer van op te starten. Om dit te doen, is er op veel computers een optie om het opstartmenu te selecteren, meestal wordt dit opgeroepen bij het opstarten van de computer door op een van de toetsen te drukken: F8, F9, F10, F11, F12. De specifieke sleutel die wordt gebruikt, is afhankelijk van het moederbord.

Stap 4

Selecteer het opstartapparaat dat u nodig hebt in het menu dat wordt geopend, in dit geval USB. De computer start op vanaf een USB-flashstation, maar op voorwaarde dat deze over de benodigde opstartbestanden beschikt.

Stap 5

Als u het opstartmenu niet hebt gevonden, kunt u rechtstreeks in het BIOS een flashstation als opstartapparaat selecteren. Om dit te doen, gaat u naar het BIOS en zoekt u het tabblad met de regels First boot en Second boot - dat wil zeggen, het primaire opstartapparaat en het secundaire. De velden naast deze regels geven de huidige instellingen aan. Wijzig ze indien nodig - installeer bijvoorbeeld een USB-stick als het primaire opstartapparaat en een harde schijf als het secundaire. Sla uw wijzigingen op zoals hierboven beschreven.

Stap 6

Onthoud dat als u het besturingssysteem vanaf een USB-flashstation of cd installeert en het opstartapparaat in het BIOS selecteert, en niet in het opstartmenu, u na de eerste automatische herstart van Windows het BIOS opnieuw moet openen en terugkeren om op te starten van de harde schijf. Als dit niet wordt gedaan, werkt het automatisch laden van de USB-stick of cd weer en start Windows opnieuw met de eerste fase van de installatieprocedure.

Populair per onderwerp