Een Netwerk Maken Tussen Twee Laptops

Inhoudsopgave:

Een Netwerk Maken Tussen Twee Laptops
Een Netwerk Maken Tussen Twee Laptops

Video: Een Netwerk Maken Tussen Twee Laptops

Video: Een Netwerk Maken Tussen Twee Laptops
Video: WINDOWS 10: Draadloos 2 laptops direct verbinden 2024, Mei
Anonim

Er kunnen verschillende opties worden gebruikt om een lokaal netwerk tussen twee laptops te creëren. Ze hebben hun voor- en nadelen, dus de keuze hangt af van uw doel om deze apparaten aan te sluiten.

Een netwerk maken tussen twee laptops
Een netwerk maken tussen twee laptops

Het is nodig

netwerkkabel, USB-netwerkadapter

instructies:

Stap 1

Meestal zijn twee computers of laptops met elkaar verbonden om een gedeelde internetverbinding tot stand te brengen. Laten we eens kijken naar de bekabeling van laptops. Verbind hun netwerkadapters met elkaar.

Stap 2

Hiervoor heb je natuurlijk wel een netwerkkabel nodig. Er zijn twee duidelijke nadelen aan deze methode. Ten eerste gaat de mobiliteit van beide apparaten verloren en ten tweede heeft het gros van de laptops maar één netwerkkaart. Koop een USB-netadapter.

Stap 3

Sluit hem aan op een van de laptops. Installeer de stuurprogramma's voor dit apparaat. Sluit hem aan met een internetkabel. Stel een nieuwe internetverbinding in. Open de eigenschappen van deze verbinding en selecteer het tabblad "Toegang".

Stap 4

Sta andere computers op het LAN toe om de internetverbinding van deze laptop te gebruiken. Open de instellingen van de eerste netwerkadapter en stel daarvoor het permanente IP-adres 192.168.0.1 in.

Stap 5

Navigeer naar de netwerkinstellingen van de tweede laptop. Vul in de TCP / IP-eigenschappen het eerste, derde en vierde veld in met de volgende waarden:

192.168.0.2

192.168.0.1

192.168.0.1.

Stap 6

In het geval van het maken van een draadloze verbinding van laptops, zijn alle bovenstaande instellingen identiek. Maar u moet deze verbinding tot stand brengen. Open het Netwerkcentrum op de eerste laptop.

Stap 7

Ga naar het menu "Draadloos beheer". Zoek de knop "Toevoegen" en klik erop. Maak een nieuwe computer-naar-computer-verbinding. Geef hiervoor de naam en het wachtwoord op voor toegang tot het netwerk, evenals het type beveiliging.

Stap 8

Zet de draadloze adapter van de tweede laptop aan. Zoeken naar beschikbare netwerken. Maak verbinding met het lokale netwerk dat u hebt gemaakt. Configureer de draadloze adapters van beide apparaten zoals beschreven in stap vier en vijf.

Aanbevolen: