Hoe Een Laptopbatterij Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptopbatterij Te Vervangen?
Hoe Een Laptopbatterij Te Vervangen?
Anonim

Wat als mijn laptop snel leeg raakt en net zo onhandig in gebruik wordt als een desktopcomputer die altijd aangesloten moet blijven? Meestal ligt de reden in de verslechtering van de batterij, die een beperkte levensduur heeft. U kunt het probleem zelf oplossen door de lege laptopbatterij te vervangen door een nieuwe.

Hoe een laptopbatterij te vervangen?
Hoe een laptopbatterij te vervangen?

Het is nodig

  • Notitieboekje
  • Schroevendraaier
  • Nieuwe batterij

instructies:

Stap 1

Om te beginnen heb je natuurlijk een nieuwe batterij nodig. Het is tegenwoordig vrij eenvoudig om het te krijgen: via internet kunt u het bestellen op de officiële website van de fabrikant of in een gespecialiseerde online winkel. En u kunt naar een van de elektronica-hypermarkten gaan - zelfs als u geen batterijmodel nodig heeft, kunt u het bestellen.

Stap 2

Als er al een gloednieuwe laptopbatterij voor u ligt, haalt u deze uit de verpakking en controleert u of er geen vuil en stof zit op de contacten die de batterij verbinden met de contacten van de laptop.

Stap 3

Draai de laptop om en plaats deze met de voorkant naar beneden op een vlakke ondergrond. Koppel de lege batterij los.

Als de batterij met schroeven is vastgezet, verwijdert u deze met een schroevendraaier.

Stap 4

Plaats een nieuwe batterij in de laptop. Meestal klikt de batterij in de groef. Als de batterij is vastgezet met schroeven, schroef ze dan terug.

Stap 5

Als de laptop na het vervangen van de batterij nog steeds snel leeg raakt, neem dan contact op met het servicecentrum - hoogstwaarschijnlijk is het geen lege batterij, maar een interne storing van de laptop.

Aanbevolen: