Hoe Zwaai Je Een Laptopbatterij?

Hoe Zwaai Je Een Laptopbatterij?
Hoe Zwaai Je Een Laptopbatterij?

Video: Hoe Zwaai Je Een Laptopbatterij?

Video: How to open any laptop battery without destroying it. Disassembly HP laptop battery pack. 2022, September
Anonim

De batterij is het hart van de laptop. En als de batterij uitvalt, is de werking van de laptop in de vorige modus onmogelijk. En als u van uw laptop geen gewone desktopcomputer wilt maken, hoeft u alleen maar de batterij te vervangen.

Hoe zwaai je een laptopbatterij?
Hoe zwaai je een laptopbatterij?

instructies:

Stap 1

Koop een nieuwe batterij voor uw laptopmodel. Wees voorzichtig, want de batterijen van bijna elk laptopmodel zijn anders. U kunt het beste een batterij op uw naam zoeken in online winkels of in de grootste computerwinkels met goede adviseurs die u kunnen helpen bij de aankoop.

Stap 2

Nadat je een nieuwe batterij hebt gekocht, ontlaad je de oude batterij van je laptop volledig, als deze nog niet volledig is ontladen. Draai daarna voorzichtig de schroeven of aansluitingen los (afhankelijk van uw laptopmodel) die de batterij vasthouden en trek deze uit het batterijcompartiment.

Stap 3

Dus de oude batterij is eruit gehaald. Plaats nu voorzichtig de vervangende batterij die u hebt gekocht en zorg ervoor dat de batterij stevig en stevig op zijn plaats is vergrendeld. Schroef de schroeven terug of klem met de klemmen.

Stap 4

Zet je laptop aan. Als de nieuwe batterij is opgeladen (het maakt niet uit of deze vol of slechts een klein beetje is opgeladen), moet u deze ontladen. Probeer hem niet op te laden - dit is chemisch ongunstig voor batterijen. Speel muziek of video op vol volume af en laat uw batterij volledig leeglopen.

Stap 5

Laad uw laptop 's nachts op. Veel fabrikanten adviseren om dat ook te doen wanneer u voor het eerst oplaadt.

Stap 6

Vergeet tot slot niet uw oude batterij weg te gooien. Weggooien betekent niet dat je het in de prullenbak gooit. Doe dit nooit, aangezien batterijen zware metalen bevatten die zeer schadelijk zijn voor het milieu. Volgens het personeel van het Staatsbiologisch Museum genoemd naar K. A. Timiryazev, kan zelfs een batterij met één vinger ongeveer 20 vierkante meter vervuilen. land. Probeer de batterij te vinden en breng deze naar een aangewezen recyclingcentrum.

Populair per onderwerp