Een Laptopmonitor Uitschakelen?

Een Laptopmonitor Uitschakelen?
Een Laptopmonitor Uitschakelen?

Video: Een Laptopmonitor Uitschakelen?

Video: HP Laptop Starts but No Display | Black Screen | @HPSupport 2022, September
Anonim

Als de laptop werkt in combinatie met een externe monitor, plasmapaneel of projector, is het raadzaam om het ingebouwde scherm uit te schakelen. Dit zal het mogelijk maken om de bron van de lampen of LED's die erin zijn ingebouwd niet te verspillen.

Een laptopmonitor uitschakelen?
Een laptopmonitor uitschakelen?

instructies:

Stap 1

Zoek naar een schermpictogram op een van de F-toetsen op het toetsenbord van uw laptop. Druk op de Fn-toets (in de linkerbenedenhoek van het toetsenbord) en vervolgens, terwijl u deze ingedrukt houdt - de F-toets met dit pictogram. Op de meeste laptops kan achtereenvolgens indrukken van deze toets door drie modi bladeren, in de eerste waarvan alleen het ingebouwde scherm werkt, in de tweede alleen een externe monitor, projector of plasmapaneel en in de derde beide. Sommige machines hebben mogelijk niet de derde modus.

Stap 2

Het ingebouwde laptopscherm gaat automatisch uit als het wordt gesloten. Het is echter onmogelijk om het ingebouwde toetsenbord en touchpad te gebruiken, dus je zult een extern toetsenbord en een externe muis moeten aansluiten. Controleer bij het sluiten van het deksel van de laptop eerst of er geen voorwerpen op het toetsenbord liggen, anders kan het scherm bekneld raken.

Stap 3

U kunt het laptopscherm leeg laten gaan zonder het deksel te sluiten door het sluiten van het deksel te simuleren. Als u weet hoe u laptops moet demonteren en monteren, haalt u de geleiders uit de sluitsensor (als het een contactsensor is). Als u ze nu sluit, zelfs met het deksel open, gaat het scherm uit. Op sommige laptops heeft de sensor een kleine pusher. Probeer erop te klikken - als het scherm leeg wordt, heb je het gevonden. Je kunt er bijvoorbeeld met een zware moer op drukken - het belangrijkste is om niet te vergeten deze te verwijderen voordat je het deksel sluit.

Stap 4

Als een reed-schakelaar of Hall-sensor wordt gebruikt om het sluiten van het deksel te regelen, gebruik dan een kleine magneet om het sluiten te simuleren. Het moet zwak zijn om impact op de harde schijf en nabijgelegen diskettes te voorkomen. U kunt de positie van de sensor empirisch bepalen. Je kunt ook proberen om bijvoorbeeld met een paperclip de locatie te vinden van de magneet die in het scherm is ingebouwd. Dan is duidelijk waar de sensor zich aan de onderkant van de laptop bevindt. Vergeet niet de magneet te verwijderen voordat u het deksel daadwerkelijk sluit.

Stap 5

Het is raadzaam om het ingebouwde scherm fysiek uit te schakelen in een laptop die in combinatie met een projector wordt gebruikt. Om dit te doen, moet u de machine spanningsloos maken, de rand verwijderen, de beeldschermconnector in de linkerbovenhoek van het moederbord zoeken, deze loskoppelen, isoleren en vervolgens de rand opnieuw installeren. Deze wijziging mag niet worden uitgevoerd op laptops waarbij het verwijderen van de connector resulteert in een gebrek aan ruimte om de bezel opnieuw te bevestigen.

Populair per onderwerp