Hoe Een Modem Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Modem Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Hoe Een Modem Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Modem Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Modem Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Video: How to Setup or Configure LAN Internet Connection to Laptop or Desktop PC 2024, Mei
Anonim

Enkele jaren geleden vereiste toegang tot internet bepaalde technische voorwaarden. Daarom kon niet iedereen zich zo'n luxe veroorloven. Het was vooral problematisch om er toegang toe te krijgen in gebieden ver van de stad. Om van het netwerk te profiteren, hoeft u tegenwoordig alleen maar een modem te kopen, deze in te stellen en u kunt online gaan binnen het dekkingsgebied van het netwerk.

Hoe een modem op een laptop aan te sluiten
Hoe een modem op een laptop aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Neem een modem, lees de instructies. Het moet de installatiestappen in een toegankelijke taal bevatten. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan compatibele besturingssystemen, en dit moet u in de winkel doen. Kortom, als je Windows XP op je laptop hebt geïnstalleerd, kun je er zeker van zijn dat de modem zonder problemen werkt. Bij gebruik van andere besturingssystemen - Windows 95, 98, 7, Linux - is het noodzakelijk om vooraf te overleggen over compatibiliteit.

Stap 2

Voer de installatieschijf uit. Het installatieprogramma wordt bij alle computerapparatuur geleverd. Met zijn hulp moet u een modem installeren. Om dit te doen, plaatst u de schijf in het station met de gespiegelde kant naar beneden en sluit u deze. Na enkele seconden verschijnt er een speciaal venster op de monitor dat de start van de installatie symboliseert. Parallel hieraan verschijnt een tooltip "nieuwe apparatuur gevonden". Dit betekent dat de schijf is gedetecteerd. Gebeurt dit niet binnen enkele minuten, start dan zelf de installatie. Om dit te doen, selecteert u: • Start (het pictogram links op het onderste paneel van de monitor) • Deze computer (of gewoon "computer") Er moet een schijfpictogram verschijnen tussen de apparaten met verwisselbare media. Open het door te dubbelklikken met de linkermuisknop, of druk eenmaal op de rechterknop en selecteer de opdracht "openen" in het pop-upmenu. Als de schijf hier niet verschijnt, verwijder deze dan en probeer opnieuw te starten. Als er ook deze keer niets is verschenen, werkt de schijf niet goed of is het verwisselbare medium beschadigd.

Stap 3

Installeer het programma. Om dit te doen, volgt u gewoon de aanwijzingen. Nadat het installatievenster is verschenen, moet u de taal en de hoofdmap selecteren om de bestanden op de lokale schijf op te slaan en vervolgens op de knop "installeren" klikken. Het programma wordt automatisch geïnstalleerd.

Stap 4

Steek de modem in een USB-poort en configureer de parameters voor verbinding met internet. Neem contact op met uw serviceprovider.

Aanbevolen: