Hoe De Camera Op Een Laptop Om Te Draaien

Inhoudsopgave:

Hoe De Camera Op Een Laptop Om Te Draaien
Hoe De Camera Op Een Laptop Om Te Draaien

Video: Hoe De Camera Op Een Laptop Om Te Draaien

Video: Hoe De Camera Op Een Laptop Om Te Draaien
Video: How to install webcam, UVC camera to windows 10, 8, 2024, Mei
Anonim

Sommige modellen Asus-laptops verschenen met defecten in de winkelschappen - het beeld van de webcam werd ondersteboven op het scherm weergegeven. Het was economisch niet rendabel om de hele partij goederen terug te sturen, dus werden speciale chauffeurs ingezet om dit probleem op te lossen.

Hoe de camera op een laptop om te draaien
Hoe de camera op een laptop om te draaien

Het is nodig

Asus laptop met ingebouwde webcam

instructies:

Stap 1

Onder andere laptopmodellen van deze fabrikant zijn er ook problemen met het weergeven van het beeld van de camera op het scherm: het is er helemaal niet, of wordt in een donkere kleur weergegeven. Een radicale oplossing voor het probleem is het veranderen of aanpassen van de camera. Afstellen betekent de camera demonteren en 180 graden draaien. De procedure is nogal ingewikkeld, maar als de chauffeurs niet helpen, is dit de enige uitweg.

Stap 2

Maar het installeren van een videostuurprogramma zou een grote vergissing zijn, aangezien er bepaalde programma- en besturingsbestanden zijn voor elk type camera. Allereerst moet u de camera-ID achterhalen. Met het monitoringsysteem van aangesloten apparaten kunt u eenvoudig de identifier achterhalen.

Stap 3

Ongeacht de versie van het geïnstalleerde besturingssysteem, moet u het "Configuratiescherm" openen vanuit het menu "Start" en "Apparaatbeheer" oproepen vanuit de applet "Systeemeigenschappen". Selecteer in het geopende venster het gewenste apparaat en klik in het contextmenu op het item "Eigenschappen". Ga naar het tabblad Details en kopieer de ID van de huidige apparatuur.

Stap 4

Ga naar de downloadpagina van het stuurprogramma, de link waarnaar wordt verwezen in de sectie "Aanvullende bronnen", en controleer de gekopieerde ID met een specifieke camera. Zodra u de gewenste waarde hebt gevonden, bladert u naar beneden op de pagina en downloadt u de juiste driver. Geef in het venster voor het opslaan van het bestand de map op en klik op de knop "Opslaan" of druk op Enter.

Stap 5

Installeer de software en start uw laptop opnieuw op. Schakel elke toepassing in die met een webcam werkt om de resulterende afbeelding te controleren. Als het beeld hetzelfde blijft, is het zinvol om contact op te nemen met de technische ondersteuning of een servicecentrum. Vergeet ook niet om alternatieve stuurprogrammaversies te downloaden op de officiële website.

Aanbevolen: