Hoe De Laptopbatterij Aan Te Passen

Inhoudsopgave:

Hoe De Laptopbatterij Aan Te Passen
Hoe De Laptopbatterij Aan Te Passen

Video: Hoe De Laptopbatterij Aan Te Passen

Video: Hoe De Laptopbatterij Aan Te Passen
Video: How to Adjust Laptop Battery Settings 2024, Mei
Anonim

Als u onlangs een laptop hebt gekocht, is de eerste stap het aanpassen van de energie-instellingen voor een correct batterijgebruik. Deze bewerking wordt rechtstreeks uitgevoerd in het Windows-besturingssysteem, dat een reeks geïntegreerde energiebeheerschema's heeft. Ze helpen om de belasting van de batterij goed te verdelen, afhankelijk van uw voorkeuren bij het gebruik van uw laptop.

Hoe de laptopbatterij aan te passen
Hoe de laptopbatterij aan te passen

instructies:

Stap 1

Pas de basisinstellingen voor je laptopaccu aan. Ga hiervoor naar het menu Start, vervolgens naar Configuratiescherm en ga naar het gedeelte Energiebeheer. Bekijk de zijtabs in het venster Energiebeheer voor het aanpassen van energiebeheerschema's, batterijwaarschuwingen, slapen om energie te besparen en meer.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Energiebeheerschema's". Standaard is de computer zo geconfigureerd dat de monitor en de harde schijf elke 15 minuten van inactiviteit worden uitgeschakeld. Je moet goed nadenken of dit iets voor jou is. Het hangt allemaal af van hoe lang u de werkplek overdag verlaat. Dit helpt de levensduur van de batterij en de batterij voor een langere periode te behouden, dus u hoeft deze parameter zeker niet op Nooit in te stellen.

Stap 3

Pas het tabblad aan voor geluidsmeldingen die u moeten waarschuwen wanneer de batterij bijna leeg is. De computer piept bijvoorbeeld standaard wanneer de lading tot 13% daalt en gaat automatisch naar de stand-bymodus wanneer deze 4% bereikt. Zorg ervoor dat u de parameters specificeert die u nodig hebt om spontane uitschakeling van de laptop te voorkomen als u plotseling vergeet hem op tijd op te laden.

Stap 4

Open het tabblad Systeemprestaties afstemmen. Hier ziet u 3 opties voor stroomverdeling: "Gebalanceerd", "Hoge prestaties" en "Energiebesparing". Kies de juiste, afhankelijk van hoe u uw laptop gebruikt. Ook hier kunt u een aantal extra parameters instellen om de voeding te configureren. Als u wilt dat uw computer om een gebruikersnaam en wachtwoord vraagt wanneer deze de energiebesparende modus verlaat, dan kunt u de daarvoor bestemde velden invullen. U kunt ook het energieweergavepictogram op de taakbalk wijzigen, zodat u kunt zien hoeveel batterijvermogen u nog heeft.

Stap 5

Kies welke actie de laptop moet ondernemen als je de klep sluit: afsluiten of slapen. Het heeft ook invloed op hoe snel de batterij wordt opgeladen. Standaard duikt dit in de stand-bymodus, waardoor het apparaat een bepaalde tijd operationeel blijft, en het wordt alleen uitgeschakeld wanneer u op de aan / uit-knop drukt, maar u kunt dit naar wens wijzigen.

Aanbevolen: