Een Laptopscherm Dimmen

Inhoudsopgave:

Een Laptopscherm Dimmen
Een Laptopscherm Dimmen

Video: Een Laptopscherm Dimmen

Video: Een Laptopscherm Dimmen
Video: Een los beeldscherm aansluiten op je laptop (Windows) + de instellingen 2024, Mei
Anonim

Het sparen van de levensduur van de batterij is een zeer belangrijke taak bij het werken met draagbare computers, en het weergaveapparaat is de meest hulpbronnenintensieve verbruiker van elektriciteit daarin. Daarom is de bediening van het uitschakelen van het beeldscherm een nogal veeleisende functie van een laptop. Het kan op verschillende manieren worden geïmplementeerd.

Een laptopscherm dimmen
Een laptopscherm dimmen

instructies:

Stap 1

Gebruik een combinatie van "sneltoetsen" om de helderheid van de monitor snel op de laagst mogelijke waarde te zetten. Een van de combinatieknoppen is Fn (in de linkerbenedenhoek van het toetsenbord) en de andere is afhankelijk van het laptopmodel dat u gebruikt. Deze "vreemdeling" zal zeker bij de functietoetsen horen (F1.. F12 in de bovenste rij van het toetsenbord), en die je specifiek moet verduidelijken in de computerhandleiding, of erachter moet komen "door te typen". Dus in Asus-laptops wordt meestal de combinatie Fn + F7 gebruikt, in Samsung - Fn + F5, Acer - Fn + F6, enz.

Stap 2

Er is ook een manier "voor lui" - wacht gewoon tot het scherm vanzelf uitgaat. Om niet elke keer te lang te wachten, kun je in de instellingen eenmalig een acceptabele tijd instellen. Als de laptop Windows 7 gebruikt, moet u hiervoor op het pictogram "Power" in de lade klikken - het toont een batterij. Selecteer in het pop-upmenu de optie Energiebeheer configureren. Klik vervolgens op de link "Display mute-instellingen" en selecteer de gewenste tijdsintervallen in de velden "Dim display" en "Mute display". Klik aan het einde van de procedure op de knop "Wijzigingen opslaan".

Stap 3

Een manier voor lui en ongeduldig tegelijk: sluit de laptopklep. Aan de ene kant zal het scherm bijna onmiddellijk stoppen met het verlichten van alles eromheen en aan de andere kant zal het na een bepaalde tijd vanzelf uitgaan. Hoe dit aan te geven, de tijd is beschreven in de vorige stap.

Stap 4

In laptops met Mac OS - MacBooks - is er ook een sneltoets om het scherm snel uit te schakelen. Meestal is dit een combinatie van Control + Shift + Eject-knoppen. Bovendien kunt u hier deze functie toewijzen aan een van de hoeken van het scherm - de "actieve hoek" - en dan is het voldoende om de cursor naar deze hoek te verplaatsen, zodat de helderheid van het scherm onmiddellijk naar nul zakt.

Aanbevolen: