Hoe Maak Je Een Laptopscherm Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Laptopscherm Schoon
Hoe Maak Je Een Laptopscherm Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Laptopscherm Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Laptopscherm Schoon
Video: Hoe maak ik mijn televisie schoon? 2024, Mei
Anonim

Het laptopscherm verzamelt meestal fijnstof en vingerafdrukken, die uiteindelijk veranderen in een vettige film. Om ervoor te zorgen dat de kleurweergave van het laptopscherm uitstekend is en het scherm er mooi uitziet, moet u het laptopscherm goed kunnen reinigen.

Hoe maak je een laptopscherm schoon
Hoe maak je een laptopscherm schoon

instructies:

Stap 1

Als je je scherm snel en moeiteloos moet schoonmaken, gebruik dan een vochtige doek om je monitoren schoon te maken. Meestal zijn deze doekjes bedoeld voor OLED-, LED-, LCD-, AMOLED-matrices, maar ook voor TFT en mobiele apparaten. Het resultaat van het afvegen van het scherm hangt af van de samenstelling van de vloeistof waarmee de doekjes zijn geïmpregneerd. De vloeistof mag niet op alcoholbasis zijn, maar de beste optie is water, omdat de servetten op het water geen strepen achterlaten. Notebookwissers moeten pluisvrij zijn.

Glanzende schermen moeten voorzichtig worden afgeveegd, in een poging een groot deel van het scherm in één keer vast te leggen. Doekjes die te nat en verzadigd zijn met vloeistof laten sporen en strepen achter op glanzende schermen.

Stap 2

De meest effectieve en praktische manier om uw laptopscherm te reinigen van stof en strepen is een reinigingscomplex. Het is een set droge doekjes, evenals een flesje reinigingsspray, die samen met de doekjes in de verpakking zit. Zo'n complex reinigt beter, maar de kosten zijn meestal iets hoger. Om de kit te gebruiken, moet u een doek licht bevochtigen met een spray en het laptopscherm in een cirkelvormige beweging afvegen, en vervolgens het scherm afvegen met een droge doek.

Stap 3

Als je geen speciaal gereedschap bij de hand hebt, kun je het scherm van je laptop schoonmaken met een gewoon zacht stuk van een licht vochtige doek. De doek mag niet te nat zijn en het display moet evenwijdig aan de vloer zijn, zodat er geen water in de hoeken van de matrix en in de behuizing stroomt. Anders kunnen er, zelfs na het drogen, strepen in de vorm van gekleurde vlekken op de randen van het scherm verschijnen. Daarom is het de moeite waard om het scherm zorgvuldig en zorgvuldig af te vegen.

Stap 4

Oudere matte laptopschermen kunnen worden gereinigd met een vochtige doek, schuim en zeep of schuim. Het helpt ook om het scherm te schuren en kleine krassen te verwijderen.

Aanbevolen: