Een Laptopscherm Lichter Maken?

Inhoudsopgave:

Een Laptopscherm Lichter Maken?
Een Laptopscherm Lichter Maken?

Video: Een Laptopscherm Lichter Maken?

Video: Een Laptopscherm Lichter Maken?
Video: Windows 10 beter leesbaar 4: Helderheid en nachtlamp 2024, Mei
Anonim

Voorbij zijn de dagen dat de schade van monitoren aan het gezichtsvermogen voor iedereen duidelijk was. Nu is de schade die uw beeldscherm u kan aanrichten gewoon onnodige vermoeide ogen. Maar het risico op zicht verminderen is eenvoudig - u hoeft alleen de optimale helderheid van de monitor te kiezen. Het is gemakkelijk om te doen met een computer, maar wat als het uw taak is om het laptopscherm lichter te maken?

Een laptopscherm lichter maken?
Een laptopscherm lichter maken?

Het is nodig

Een laptop bezitten op een primitief niveau

instructies:

Stap 1

Probeer de monitormenuknoppen op de laptop niet te vinden. Omdat het scherm en het toetsenbord in één eenheid zijn aangesloten, passen ze gewoon nergens. Om het venster voor het aanpassen van de helderheid van de laptop te openen, drukt u op de Fn-toets (meestal in de linkerbenedenhoek) en terwijl u deze ingedrukt houdt, de F (F5)-toets met de afbeelding van de zon.

Stap 2

De gewenste instelling is helderheid. Maak hem wat hoger als je het laptopscherm lichter wilt maken. Maar overdrijf het niet: overmatige helderheid van de monitor zal uw zicht niet optimaal beïnvloeden. Een andere instelling is contrast. Als u denkt dat het contrast op uw scherm niet het beste voor u is, wijzigt u dit. Maar onthoud ook dat te duidelijke afbeeldingen en tekst moeilijk waar te nemen zijn voor de ogen.

Stap 3

U kunt hetzelfde effect bereiken als u naar het menu "Start" - "Configuratiescherm" gaat. Selecteer onder de secties die verschijnen "Systeem en beveiliging" en vervolgens - "Voeding". Op laptops die het wijzigen van de helderheid van het scherm ondersteunen, kunt u de helderheid van het scherm wijzigen.

Stap 4

Je kunt ook de helderheid van het laptopscherm aanpassen via de instellingen van het stuurprogramma van de videokaart. De meeste van deze laatste hebben de mogelijkheid om verschillende beeldparameters te selecteren. Om deze instellingen in te voeren, gaat u naar "Configuratiescherm" - "Beeldscherm" (of klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad - "Eigenschappen"), zoekt u het tabblad "Opties", daar - de knop "Geavanceerd". Zoek onder de voorgestelde tabbladen degene die overeenkomt met de instellingen van de videokaart. Het valt meestal samen met de naam van de laatste. Zoek daar naar kleurcorrectie-instellingen en kies de helderheidsinstellingen die bij u passen.

Stap 5

De kleuren op de laptop hebben je altijd goed gestaan, maar plotseling vervaagde het scherm? Haast je niet om contact op te nemen met het technisch centrum, misschien heb je gewoon … het apparaat losgekoppeld van het opladen. De meeste laptops schijnen veel helderder wanneer ze op een stopcontact zijn aangesloten. Als er geen mogelijkheid is om te "opladen", maar het gedimde licht staat je niet, pas dan de instellingen van de oplader aan of wijzig de voedingsmodus.

Stap 6

Als geen van de bovenstaande opties helpt, ligt het probleem waarschijnlijk bij de videokaart of de monitor zelf. Dan zult u hulp moeten zoeken bij specialisten.

Aanbevolen: