Hoe De Temperatuur Van Een Laptop Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Temperatuur Van Een Laptop Te Bepalen
Hoe De Temperatuur Van Een Laptop Te Bepalen

Video: Hoe De Temperatuur Van Een Laptop Te Bepalen

Video: Hoe De Temperatuur Van Een Laptop Te Bepalen
Video: How to Check your CPU Temperature in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Bij het werken met een mobiele computer is het belangrijk om de temperatuur van bepaalde elementen in de gaten te houden. Tijdige detectie van oververhitting van apparaten voorkomt schade en verlengt de levensduur van de laptop.

Hoe de temperatuur van een laptop te bepalen
Hoe de temperatuur van een laptop te bepalen

Het is nodig

  • - Everest;
  • - Specifiek.

instructies:

Stap 1

Het meest populaire programma voor het bepalen van de temperatuur van apparatuur is Everest. Download deze app en installeer deze. Start je computer opnieuw op.

Stap 2

Start het Everest-programma. Wacht tot het scannen van aangesloten apparaten is voltooid. Nadat u het hoofdwerkvenster hebt gestart, vouwt u het submenu "Computer" uit en opent u het item "Sensor".

Stap 3

Bestudeer de verstrekte informatie. Zorg ervoor dat de temperatuur van belangrijke pc-apparaten binnen aanvaardbare limieten blijft.

Stap 4

Als u gratis applicaties wilt gebruiken, download dan het Speccy-programma van de officiële ontwikkelaarssite. Installeer de gedownloade app en start deze.

Stap 5

Wacht tot de informatie over de status van de apparatuur wordt verstrekt. Onthoud dat de temperatuur van de meeste apparaten niet hoger mag zijn dan 50 graden Celsius. De uitzondering is de centrale verwerkingseenheid. Dit apparaat werkt stabiel bij een temperatuur van 60-65 graden. Veel hangt af van het specifieke CPU-model.

Stap 6

Nadat u apparatuur heeft gedetecteerd die heter is dan de aanbevolen temperatuur, begint u met het aanpassen van de koelinstellingen voor uw mobiele computer. Koop een koelkussen als je kunt.

Stap 7

De praktijk leert dat het gebruik van een standaard met extra ventilatoren helpt om de temperatuur van alle pc-elementen te normaliseren. Als deze methode niet helpt, controleer dan de kwaliteit van de ventilatoren.

Stap 8

Reinig het koelsysteem van de mobiele computer. Stofzuig eerst de koelers zonder de laptop te demonteren. Blaas de ventilatiegaten uit met een föhn. Uiteraard is het noodzakelijk om de koudeluchttoevoermodus te gebruiken.

Stap 9

Demonteer de laptop en verwijder al het stof van alle ventilatoren. Gebruik hiervoor wattenstaafjes. Smeer de koelers als hun bladen niet vrij kunnen draaien.

Aanbevolen: