Een Laptopmodem Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Laptopmodem Kiezen
Een Laptopmodem Kiezen

Video: Een Laptopmodem Kiezen

Video: Een Laptopmodem Kiezen
Video: Connect Modem to Laptop windows 7, 8, 10 (2018) 2024, Mei
Anonim

Om een mobiele computer met internet te verbinden, is het gebruikelijk om Wi-Fi-adapters of modems van verschillende typen te gebruiken. Om geen problemen te hebben met de toegang tot het netwerk, moet je de juiste modem kiezen die geschikt is voor specifieke doeleinden.

Een laptopmodem kiezen
Een laptopmodem kiezen

instructies:

Stap 1

Begin met het identificeren van het type modem voor uw mobiele computer. Deze apparaten zijn intern en extern. Het eerste type wordt aangesloten op het moederbordslot en het tweede op de USB-poort.

Stap 2

Als je geen problemen hebt met het demonteren van de laptop en het installeren van een extra apparaat, koop dan een interne modem. Deze aanpak houdt de USB-poorten vrij. Bovendien neemt dergelijke apparatuur relatief weinig ruimte in beslag.

Stap 3

In een situatie waarin de garantieperiode voor de mobiele computer nog niet is verstreken, koop dan een externe modem die verbinding maakt met de USB-interface.

Stap 4

Bekijk de technische specificaties van de geselecteerde apparatuur. Controleer eerst met wat voor netwerken het modem werkt. Dit kunnen netwerken zijn van mobiele operators (GPRS, 3G en 4G) en verschillende draadloze kanalen, zoals WiMax.

Stap 5

Controleer de maximale gegevensoverdrachtsnelheid die wordt verstrekt door de mobiele operator of provider die u gaat gebruiken. Selecteer een modem op basis van de ontvangen informatie. De bandbreedte mag niet lager zijn dan de door de provider opgegeven internettoegangssnelheid.

Stap 6

Let op de mogelijkheid om verbinding te maken met de netwerken van verschillende operators. Een bepaald deel van de modems is ontworpen om door een bepaalde provider te worden gebruikt. Meestal worden dergelijke apparaten verkocht in winkels voor mobiele telefoons die zijn toegewezen aan een bepaalde operator.

Stap 7

Sluit de modem voor de aankoop aan op uw mobiele computer. Sommige apparaten zijn zo omvangrijk dat ze aangrenzende USB-poorten op uw laptop kunnen blokkeren. Als je een soortgelijk probleem tegenkomt, kies dan een kleinere modem. Soms is het logischer om in dergelijke situaties een USB-verlengkabel te gebruiken. Het gebruik ervan stelt u ook in staat om in bepaalde gebieden een hoog signaalniveau te bereiken.

Aanbevolen: