Nummers Wisselen Op Een Laptop A

Inhoudsopgave:

Nummers Wisselen Op Een Laptop A
Nummers Wisselen Op Een Laptop A
Anonim

Het Num Pad is een speciaal zijgedeelte van het toetsenbord dat is ontworpen voor het gemakkelijker invoeren van cijfers, die zich op dezelfde manier bevinden als de reeks op de rekenmachine. Het is echter afwezig in veel notebook- en netbookmodellen.

Nummers wisselen op een laptop a
Nummers wisselen op een laptop a

instructies:

Stap 1

Als uw laptop een volledig toetsenbord heeft, schakelt u de zijtoetsenbordmodus in door op de Num Lock-toets in de rechterbovenhoek te drukken. In dit geval moet een van de LED's oplichten, indien aanwezig. De modus wordt op dezelfde manier uitgeschakeld. Dit is een erg handige functie als u vaak cijfers moet invoeren vanaf het toetsenbord, een rekenmachine moet gebruiken, enzovoort. Het is ook handig om het te gebruiken om verschillende computerspellen te besturen, maar de laatste tijd is het minder gebruikelijk geworden, vooral in netbooks.

Stap 2

Als uw toetsenbord niet compleet is, controleer dan of uw laptop (netbook) model het Num Pad ondersteunt. Volg hiervoor het bijbehorende verzoek in de zoekmachine. Het is ook voldoende om de cijfers aan de rechterkant van de lettertoetsen te vinden. Om het Num Pad in te schakelen, hebt u de combinatie Fn + NumLk nodig. In dit geval moet het bijbehorende pictogram op het scherm verschijnen om de gebruiker op de hoogte te stellen van de wijziging in de modus voor het invoeren van cijfers. De opdracht voor het wisselen van nummers kan ook elke andere toetscombinatie zijn, lees hiervoor de instructies voor uw apparaat.

Stap 3

Als u de toetsen van het cijfer-omschakelcommando wilt wijzigen in die welke handiger voor u zijn, gebruikt u het speciale KeyTweak-hulpprogramma of een ander programma dat geschikt voor u is. Ze zijn allemaal vrij eenvoudig te gebruiken en hebben een intuïtieve interface.

Stap 4

Als uw laptop geen numpad heeft, koop deze dan apart bij een speciale computerwinkel. Voor het grootste deel zijn ze gemakkelijk te gebruiken, kunnen ze worden aangesloten op de USB-poort van een laptop en worden ze op dezelfde manier ingeschakeld als het ingebouwde toetsenbord of door op een speciale knop te drukken, en voor veel ervan is de installatie van een stuurprogramma. U kunt ook draadloze versies van het Num Pad vinden.

Aanbevolen: