Hoe Het RAM-geheugen Van Een Videokaart Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het RAM-geheugen Van Een Videokaart Te Vergroten
Hoe Het RAM-geheugen Van Een Videokaart Te Vergroten

Video: Hoe Het RAM-geheugen Van Een Videokaart Te Vergroten

Video: Hoe Het RAM-geheugen Van Een Videokaart Te Vergroten
Video: How to Upgrade laptop RAM and How to Install laptop Memory 2019 - Faster laptop - Beginners 2024, April
Anonim

Videoadapters hebben hun eigen voorraad random access memory, waarmee ze informatie verwerken. Hoe groter het formaat, hoe sneller de videoverwerking plaatsvindt. De geïntegreerde videokaarten van laptops hebben echter geen eigen geheugen, ze werken ten koste van de computer.

Hoe het RAM-geheugen van een videokaart te vergroten
Hoe het RAM-geheugen van een videokaart te vergroten

Noodzakelijk

  • - nieuwe videoadapter of nieuw RAM-geheugen;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Koop een extra stuk RAM als je videokaart in het moederbord van de computer is geïntegreerd. Ontdek in dit geval precies het model van de laptop en, nog beter, de markering van het moederbord. U kunt de configuratie van de apparatuur het beste op internet bekijken door de modelnaam in de zoekmachine in te voeren.

Stap 2

Controleer ook of er een slot is voor het installeren van een extra geheugenmodule. Dit alles is nodig om erachter te komen welk type RAM compatibel is met uw apparaat en of het de installatie van extra apparatuur ondersteunt.

Stap 3

Sluit de computer af, koppel hem los van de stroombron. Draai de laptop om. Schroef alle bestaande bevestigingen van de bovenklep los en verwijder deze voorzichtig. Soms heeft de achterkant van een computer meerdere covers, als je niet precies weet welk geheugen er onder zit, kun je ze het beste allemaal helemaal verwijderen.

Stap 4

Zoek het compartiment dat het RAM-geheugen bevat. Steek het nieuwe bord er voorzichtig in, zet het vast. Plaats de laptophoes terug door deze op de behuizing te schroeven. Zet je laptop aan. Let op de downloadsnelheid.

Stap 5

Open vervolgens het menu "Start" en klik met de rechtermuisknop op "Deze computer". Selecteer Eigenschappen. Kijk in het venster dat wordt geopend om te zien of de grootte van het RAM-geheugen is toegenomen.

Stap 6

Heb je geen laptop, maar een computer met ingebouwde videoadapter, ga dan op dezelfde manier te werk. De moederborden van gewone computers ondersteunen echter voor het grootste deel de installatie van een externe adapter, ontdek precies de mogelijkheid om deze aan te sluiten en ontdek welke parameters van de videokaart compatibel zijn met uw moederbord. Dit geldt ook voor laptops, maar er zijn echt heel weinig modellen die de mogelijkheid ondersteunen om een externe extra video-adapter aan te sluiten.

Stap 7

Als uw computer of laptop een verwijderbare videokaart heeft die niet genoeg RAM heeft om de functies uit te voeren die u nodig hebt, vervang deze dan door een nieuwe met betere prestaties.

Aanbevolen: