Hoe Maak Je Een Lokaal Netwerk Tussen Computer En Laptop?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Lokaal Netwerk Tussen Computer En Laptop?
Hoe Maak Je Een Lokaal Netwerk Tussen Computer En Laptop?

Video: Hoe Maak Je Een Lokaal Netwerk Tussen Computer En Laptop?

Video: Hoe Maak Je Een Lokaal Netwerk Tussen Computer En Laptop?
Video: How to Setup or Configure LAN Internet Connection to Laptop or Desktop PC 2024, April
Anonim

Er zijn twee manieren om een lokaal netwerk tussen een computer en een laptop tot stand te brengen: via een kabelverbinding of een draadloos Wi-Fi-netwerk. Beide methoden hebben hun voor- en nadelen.

Hoe maak je een lokaal netwerk tussen computer en laptop?
Hoe maak je een lokaal netwerk tussen computer en laptop?

Het is nodig

netwerkkabel, wifi-adapter

instructies:

Stap 1

Laten we een voorbeeld bekijken van het maken van een bekabelde verbinding tussen een laptop en een computer. Koop een netwerkkabel van de juiste lengte. Verbind hiermee de netwerkkaarten van je computer en laptop.

Stap 2

Schakel beide apparaten in en wacht tot er een nieuw lokaal netwerk wordt gedetecteerd. Open de instellingen voor deze netwerkverbinding op je computer. Zoek het item "Internet Protocol TCP / IP" en open de eigenschappen ervan. Voer een willekeurig IP-adres in het bijbehorende veld in. De enige regel is dat de numerieke waarde van alle segmenten de 255 niet mag overschrijden.

Stap 3

Doe hetzelfde in de LAN-instellingen van de laptop. Vervang bij het invoeren van het IP-adres het vierde item.

Stap 4

Om vanaf de laptop naar de bestanden van de computer te gaan, drukt u tegelijkertijd op de Win (start) en R-knoppen en typt u / 50.50.50.1 in het veld dat verschijnt, waar de cijfers het IP-adres van de computer.

Stap 5

Als de kabelverbindingsoptie niet bij u past, schaf dan een wifi-adapter aan. Deze apparaten worden aangesloten op USB- en PCI-poorten. De laatste bevindt zich op het moederbord in de systeemeenheid.

Stap 6

Sluit de adapter aan op uw computer en installeer de stuurprogramma's ervoor. Open het Netwerkcentrum. Ga naar het menu "Draadloze netwerken beheren". Klik op de knop Toevoegen. Klik op "Creëer een computer-naar-computer netwerk". Klik volgende".

Stap 7

Geef de naam van het toekomstige netwerk op, selecteer het type beveiliging, voer het wachtwoord in en vink het vakje aan naast "Deze netwerkinstellingen opslaan". Klik volgende".

Stap 8

Open nu de lijst met beschikbare draadloze netwerken op uw laptop. Maak verbinding met het netwerk dat u onlangs hebt gemaakt. Configureer beide apparaten zoals beschreven in de tweede en derde stap. Om toegang te krijgen tot de bestanden van een naburig apparaat, volgt u het algoritme dat is beschreven in de vierde stap.

Aanbevolen: