Hoe De Videokaartconnector Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Videokaartconnector Te Achterhalen?
Hoe De Videokaartconnector Te Achterhalen?

Video: Hoe De Videokaartconnector Te Achterhalen?

Video: Hoe De Videokaartconnector Te Achterhalen?
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, Mei
Anonim

Als je een nieuwe videokaart wilt aanschaffen, moet je weten met welke connector de oude kaart is uitgerust. Tegenwoordig zijn er videokaarten met twee connectoren: AGP en PCI-Express. De AGP-connector wordt als verouderd beschouwd, maar videokaarten worden er nog steeds mee gevonden. Het PCI-Express slot is het nieuwste. Als uw videokaart een PCI-Express-connector heeft, betekent dit dat als uw moederbord de aansluiting van twee videokaarten tegelijkertijd ondersteunt, u een extra kaart kunt kopen en het vermogen van het videosysteem kunt vergroten.

Hoe de videokaartconnector te achterhalen?
Hoe de videokaartconnector te achterhalen?

Het is nodig

  • - Een computer;
  • - ATI Radeon- of NVIDIA-videokaart
  • - Catalyst Control Center-software;
  • - AIDA64 Extreme Edition-programma

instructies:

Stap 1

Als u een grafische kaart uit de ATI Radeon-serie hebt, kunt u de kaartsleuf vinden met behulp van de Catalyst Control Center-software. Het staat samen met de stuurprogramma's op de schijf. Als deze app nog niet is geïnstalleerd, installeer deze dan.

Stap 2

Nadat u het programma hebt geïnstalleerd, klikt u met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van het bureaublad en selecteert u Catalyst Control Center in het menu. Vink in het venster dat verschijnt het item "Geavanceerd" aan en klik op "Volgende". Zoek in het volgende venster, in de linkerbovenhoek, de pijl en klik erop met de linkermuisknop. Selecteer in het menu dat verschijnt het onderdeel "Informatiecentrum". Klik vervolgens op het tabblad "Grafische hardware". Zoek vervolgens in het gedeelte 'Element' naar 'Grafische busmogelijkheden'. Integendeel, in het gedeelte "Waarde" wordt het type connector van uw videokaart geschreven.

Stap 3

Als je een NVIDIA-videokaart hebt, of als je het model van je grafische adapter niet kent, gebruik dan het computerbewakings- en diagnoseprogramma - AIDA64 Extreme Edition. Download het van internet en installeer het op uw computer. Voer de applicatie uit.

Stap 4

Na het starten van het programma ziet u twee vensters. Zoek de component Weergave in het linkervenster. Naast het onderdeel staat een pijl. Klik erop met de linkermuisknop. Selecteer "GPU" in de lijst met apparaten die wordt geopend. Zoek verder in de sectie "Eigenschappen van de GPU" de regel "Bustype". In het gedeelte "Waarde" vindt u informatie over de connector van uw videokaart.

Stap 5

Als uw videokaart defect is en u het type connector moet weten om deze dringend te vervangen, kunt u de computer niet inschakelen. In dit geval kunt u de connector op het moederbord achterhalen. Koppel hiervoor de computer los van het stopcontact en verwijder de kap van de systeemeenheid. Naast de connector waarop de videokaart is aangesloten, wordt het type geschreven, namelijk: AGP of PCI-Express.

Aanbevolen: