Een Microfoon Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Microfoon Plaatsen
Een Microfoon Plaatsen

Video: Een Microfoon Plaatsen

Video: Een Microfoon Plaatsen
Video: Hoe werkt een microfoon? 2024, April
Anonim

Microfoons worden in het dagelijks leven gebruikt in combinatie met computers, muziekcentra en karaoke-systemen. Ze werken alleen goed als ze goed zijn aangesloten op het apparaat.

Een microfoon plaatsen
Een microfoon plaatsen

instructies:

Stap 1

Gebruik alleen electretmicrofoons bij computers en dynamische microfoons bij bandrecorders en karaokesystemen. De uitzondering zijn enkele Toshiba-notebooks, die zijn ontworpen om te werken met dynamische microfoons.

Stap 2

De microfoonstekker kan van het type Jack zijn met een diameter van 6, 3 of 3,5 mm, of van het type DIN - met drie of vijf pinnen. Als de aansluiting op het apparaat niet overeenkomt met de configuratie van de stekker, gebruik dan een adapter. Het kan kant-en-klaar of zelfgemaakt zijn. Een stekker van het type Jack heeft twee contacten, waarvan er één zich dichter bij de snoeruitgang bevindt en gebruikelijk is, en de andere zich op een afstand van het snoer bevindt en signaleert. Voor een DIN-type stekker is het middelste contact gebruikelijk, en het signaalcontact kan het meest rechtse of het meest linkse zijn, afhankelijk van het fabricagejaar van het apparaat waarop het is aangesloten. Bepaal dit empirisch bij het aansluiten.

Stap 3

De geluidskaart heeft meerdere aansluitingen. Je kunt alleen een microfoon aansluiten op degene die hiervoor bedoeld is. Feit is dat de hoofdtelefoon- en luidsprekerstekkers drie contacten hebben en de microfoonstekker er twee, waarvan er één breed is. Als je per ongeluk een microfoon op de koptelefoon- of luidsprekeruitgang aansluit, wordt een van de versterkerkanalen kortgesloten. De versterker kan beschadigd raken.

Stap 4

Om te bepalen welke van de connectoren op uw geluidskaart is ontworpen voor een microfoon, let op hun kleuren. De microfoonaansluiting is rood of roze gemarkeerd. Als de aansluitingen geen kleurcodering hebben, zoek dan degene die u nodig hebt bij de gestileerde afbeelding van de microfoon of bij het opschrift MIC.

Stap 5

Als de electret-microfoon niet werkt, let dan op de polariteit van de aansluiting van de microfooncapsule. De negatieve pool, die is verbonden met de metalen behuizing, moet worden aangesloten op de gemeenschappelijke draad van de computer. Als het geluid daarna niet verschijnt, start dan de softwaremixer (deze wordt in verschillende besturingssystemen anders genoemd), activeer de microfooningang erin en pas de gevoeligheid ervan aan zodat er geen akoestische feedback optreedt.

Aanbevolen: