Hoe Laptopgeluid Te Verminderen

Inhoudsopgave:

Hoe Laptopgeluid Te Verminderen
Hoe Laptopgeluid Te Verminderen

Video: Hoe Laptopgeluid Te Verminderen

Video: Hoe Laptopgeluid Te Verminderen
Video: 5 Best Ways to Get Louder and Better Sound on Windows 10 | Guiding Tech 2024, Mei
Anonim

Sommige mobiele computers beginnen na enkele maanden gebruik onaangename geluiden te maken. De belangrijkste reden voor hun uiterlijk zijn verstopte of overgeklokte koelers.

Hoe laptopgeluid te verminderen
Hoe laptopgeluid te verminderen

Het is nodig

Kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Probeer eerst het geluid van de laptop te verminderen met behulp van softwaremethoden. Download en installeer SpeedFan-software. Bestudeer de temperatuurmetingen voor elk apparaat waarop een speciale sensor is geïnstalleerd.

Stap 2

Zoek nu een lijst met alle aangesloten ventilatoren en verlaag de rotatiesnelheid van de bladen van het gewenste apparaat door meerdere keren op de pijl-omlaag te drukken. Zorg ervoor dat het verlagen van de ventilatorsnelheid de apparatuur waarrond het is geïnstalleerd niet beschadigt.

Stap 3

Als het geluid niet is verdwenen of als deze methode niet bij u past (de apparaten raken oververhit), reinig dan de ventilator. Zet de laptop uit en demonteer hem. Om dit te doen, moet u een paar schroeven losdraaien en enkele kabels voorzichtig loskoppelen. Zoek de ventilator die je wilt schoonmaken.

Stap 4

Dompel een wattenstaafje in een milde alcoholoplossing en veeg de ventilatorbladen voorzichtig schoon. Probeer de koeler met je vingers rond te draaien. Merk je een verdacht geluid of draait de koeler met grote moeite om de as, haal dan de ventilator uit de sleuf.

Stap 5

Verwijder voorzichtig de sticker in het midden van de ventilator. Doe wat siliconenvet of machineolie op het koelerscharnier.

Stap 6

Als deze as verstopt zit achter een ronde rubberen pakking, verwijder deze dan. Verwijder voorzichtig de borgring en rubberen ring. Verwijder de messen van de rotatie-as.

Stap 7

Breng vet aan op de as en het resulterende gat. Monteer de koeler. Plaats het in de sleuf en zet vast. Sluit de stroom aan op de ventilator.

Stap 8

Zet je laptop in elkaar en zet hem aan. Zorg ervoor dat het geluidsniveau veel lager is. Voer het SpeedFan-programma uit en pas de ventilatorsnelheden aan. Probeer de minimumsnelheden niet in te stellen om oververhitting van de apparatuur te voorkomen.

Aanbevolen: