Een Netwerkkabel Op Een Computer Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Netwerkkabel Op Een Computer Aansluiten
Een Netwerkkabel Op Een Computer Aansluiten

Video: Een Netwerkkabel Op Een Computer Aansluiten

Video: Een Netwerkkabel Op Een Computer Aansluiten
Video: UTP stekker bevestigen 2024, Mei
Anonim

Om met succes een lokaal netwerk te creëren, moet u netwerkkabels gebruiken. In de meeste gevallen moet u, naast de gebruikelijke aansluiting op een netwerkkaart, in staat zijn om de adapterparameters correct te configureren voor netwerkwerking.

Een netwerkkabel op een computer aansluiten
Een netwerkkabel op een computer aansluiten

Het is nodig

  • - netwerkkabels;
  • - netwerkhub.

instructies:

Stap 1

Als u van plan bent meerdere computers te combineren in één lokaal netwerk, schaf dan een netwerkhub (switch) aan. In de meeste gevallen kun je rondkomen met het budgetmodel van het bovenstaande apparaat, omdat u hoeft de LAN-poorten niet te configureren. Selecteer een hub met het vereiste aantal van deze connectoren.

Stap 2

Schaf het benodigde aantal netwerkkabels aan. Uiteraard heb je kant-en-klare kabels nodig met connectoren aan beide uiteinden. Installeer de netwerkhub op de gewenste locatie. Sluit dit toestel aan op wisselstroom. Sluit meerdere computers aan op de netwerkhub.

Stap 3

Om deze verbindingen te maken, sluit u het ene uiteinde van de netwerkkabel aan op de LAN-poort van de hub en het andere uiteinde op de netwerkkaart van uw computer of laptop.

Stap 4

Voor het gemak van het uitwisselen van informatie tussen computers, wordt aanbevolen om voor elk apparaat een eigen statisch (permanent) IP-adres in te stellen. Dit voorkomt problemen met het aansluiten van een netwerkprinter of het maken van gedeelde netwerkbronnen. Open Netwerkcentrum (Windows 7) of ga naar het menu Start en open Netwerkverbindingen (Windows XP).

Stap 5

Klik met de rechtermuisknop op het lokale netwerkpictogram dat wordt gevormd door de netwerkhub. Selecteer Eigenschappen. Selecteer nu de optie "Internet Protocol TCP / IP (v4)" en klik op de knop "Eigenschappen".

Stap 6

Vink het vakje aan naast Het volgende IP-adres gebruiken. Voer de waarde in, bijvoorbeeld 152.152.152.2. Sla de instellingen voor deze netwerkadapter op.

Stap 7

Configureer op dezelfde manier de netwerkkaarten van de andere computers. Voer IP-adressen in waarvan de eerste drie segmenten identiek zijn om problemen te voorkomen die verband houden met het detecteren van computers op het netwerk. Wijzig het subnetmasker niet zelf.

Aanbevolen: