Hoe Werkt Een Harde Schijf?

Inhoudsopgave:

Hoe Werkt Een Harde Schijf?
Hoe Werkt Een Harde Schijf?

Video: Hoe Werkt Een Harde Schijf?

Video: Hoe Werkt Een Harde Schijf?
Video: Hard Disk Drive, hoe werkt een harde schijf 2024, Mei
Anonim

Winchester - harde schijf (HDD - Hard Disk Drive) - de plek waar alle informatie op de computer wordt opgeslagen - van het besturingssysteem tot verschillende programma's en allerlei soorten gegevens. De benodigde informatie wordt op het juiste moment door de processor van de harde schijf uitgelezen en verwerkt en vervolgens, indien nodig, naar de harde schijf geschreven.

Hoe werkt een harde schijf?
Hoe werkt een harde schijf?

instructies:

Stap 1

Het ontwerp van de harde schijf bestaat uit een blok metalen schijven met een speciale coating die de effecten van een magnetisch veld kan onthouden en opslaan. Moderne ontwerpen bestaan uit 1-3 schijven, die perfect uitgebalanceerd zijn en een perfect vlak oppervlak hebben, omdat de rotatiesnelheid hoog genoeg is en reikt van 7200 tot 10000 tpm, en de positioneringsnauwkeurigheid van de koppen hoog moet zijn.

Stap 2

Om informatie op de schijf te schrijven en te lezen, worden speciale magneetkoppen gebruikt. Meestal twee per schijf, aan beide zijden. Bij blootstelling aan stroompulsen vormen de koppen een magnetisch veld en magnetiseren een deel van de schijf met een magnetisch moment van een bepaalde richting (logische "een" of logische "nul"). Het opnameproces wordt uitgevoerd door op het gewenste moment een stroompuls toe te passen, de magneetkop wordt op de juiste plaats gepositioneerd. Bij het lezen van informatie van de schijf reageren de koppen op veranderingen in het magnetische veld door de stroom erin te exciteren. Dit type analoog signaal wordt uitgelezen en omgezet naar digitaal. In deze vorm wordt het naar het computersysteem gestuurd.

Stap 3

Informatie op een magnetische schijf wordt op sporen geplaatst en opgeslagen, in de vorm van geconcentreerde cirkels. Alle magneetkoppen van de harde schijf vormen één gemeenschappelijke eenheid. Ga tegelijkertijd van het ene nummer van een schijf naar het andere. Eén kop bedient één kant van de schijf. Dat wil zeggen, de koppen bevinden zich op elk willekeurig moment op hetzelfde spoor over verschillende schijven. Zo vormt deze set sporen een cilinder. Onlangs is een solenoïde actuator gebruikt om de magneetkoppen te verplaatsen. Ze bewegen om hun as. Een spoel die aan de achterkant van het hoofd is bevestigd, beweegt ze over het oppervlak van de schijf met behulp van een elektromagneet. Het contact van de koppen met de schijf is niet toegestaan; op het moment van loskoppeling van de voeding worden ze van het oppervlak naar de zijkant verwijderd.

Stap 4

Elke schijftrack is verdeeld in sectoren - de kleinste elementen van schijfruimte met 512 bytes aan informatieopslag. De totale geheugencapaciteit van de harde schijf kan worden bepaald door het product van het aantal koppen, cilinders en sectoren. Het is ook de moeite waard om te overwegen dat bij de vervaardiging van schijven defecte sectoren en sporen worden gevormd. Dit proces is niet te vermijden. Met deze gebieden wordt tijdens de exploitatie geen rekening gehouden. Het belangrijkste is dat de schijf zelf het vereiste totale volume heeft.

Stap 5

De logische plaatsing van koppen, cilinders en sectoren is meestal anders dan de fysieke en wordt aangegeven op de hoes van de harde schijf. De parameters worden door het Setup-programma op de harde schijf opgeslagen en vervolgens werkt de computer met een logische uitsplitsing. Om de fysieke en logische waarden van het apparaat met elkaar te verzoenen, wordt een speciale procedure gebruikt - de vertaling van de schijfparameters. Dit blok bevindt zich op de harde schijf zelf en zet logische corridors om in fysieke, die toegang geven tot het gewenste deel van de fysieke schijf.

Aanbevolen: