Wifi Instellen

Wifi Instellen
Wifi Instellen

Video: Wifi Instellen

Video: Wifi Instellen
Video: Wifi instellen 2024, Mei
Anonim

Er is nauwelijks een computergebruiker die zich niet zou ergeren aan de verwarring van draden die allerlei randapparatuur op een computer aansluiten. Kabels zijn vooral onhandig bij het werken met een laptop, omdat ze alle voordelen van computermobiliteit tenietdoen. Het is niet voor niets dat het draadloos verbinden van apparaten - allerlei draadloze toetsenborden, muizen, printers en meer - zo snel en blijvend populair is geworden.

Wifi instellen
Wifi instellen

U kunt nog een draad verwijderen - de netwerkdraad door een draadloos wifi-netwerk in uw huis of kantoor te organiseren. Het biedt overal in de kamer snelle internettoegang zonder kabels, waardoor werken en spelen nog comfortabeler worden. Bovendien zal zo'n netwerk niet alleen beschikbaar zijn voor computers, maar ook voor andere apparatuur die wifi ondersteunt, zoals smartphones en printers.

Voor het instellen van wifi heeft u een toegangspunt nodig of, als internet wordt geleverd met ADSL-technologie, een ADSL-modemrouter.

1. Verbind en configureer uw draadloze router. Dit proces is vrij eenvoudig en toegankelijk voor elke gebruiker. Volg de aanwijzingen in de documentatie voor uw model. We merken alleen op dat als het mogelijk is, het beter is om de distributie van IP-adressen automatisch te laten verlopen. Dit vereenvoudigt de netwerkaanmeldingsprocedure voor nieuwe technologie.

2. Configureer elke computer voor een draadloos netwerk. De meeste laptops hebben een ingebouwde wifi-adapter, terwijl een desktopcomputer mogelijk een draadloze netwerkkaart nodig heeft, die apart moet worden aangeschaft. Het opzetten van een draadloos netwerk verschilt niet veel van het opzetten van een regulier netwerk. Het enige dat extra moet worden gedaan, is het invoeren van een speciale geheime netwerkcode die door de router wordt gegenereerd. Met de code hoeft u zich geen zorgen te maken dat onbevoegde gebruikers verbinding kunnen maken met uw draadloze netwerk.

3. De gemakkelijkste manier om verbinding te maken met het draadloze netwerk van de Pocket PC is door het ingebouwde iPAQ Wireless-hulpprogramma of iets dergelijks te gebruiken, afhankelijk van het model van de Pocket PC of Smartphone. Hier moet u ook de geheime sleutel van het netwerk opgeven.

Nadat je wifi hebt ingesteld, wordt het niet alleen mogelijk om internet te gebruiken vanaf elk van de apparaten op het draadloze netwerk, maar ook om het lokale netwerk te gebruiken: mappen delen, een printer en scanner delen, enz.

Aanbevolen: