Wifi Instellen Op Android

Inhoudsopgave:

Wifi Instellen Op Android
Wifi Instellen Op Android

Video: Wifi Instellen Op Android

Video: Настройка wi-fi на телефоне Андроид part1 2022, December
Anonim

Veel apparaten met het Android-besturingssysteem kunnen verbinding maken met draadloze netwerken. Om deze functie te garanderen, is het noodzakelijk om de verbindingsparameters correct te configureren met toegangspunten.

Wifi instellen op Android
Wifi instellen op Android

instructies:

Stap 1

Schakel uw smartphone of tablet in en wacht tot het Android-besturingssysteem is geladen. Controleer de instellingen van de draadloze apparatuur waarmee u verbinding wilt maken. Onthoud de hotspotnaam en het wachtwoord.

Stap 2

Open het hoofdmenu van het mobiele apparaat en ga naar het submenu "Instellingen". Selecteer "Draadloos en netwerken". Open Wi-Fi-netwerkinstellingen.

Stap 3

Vink het vakje aan naast het item met dezelfde naam om de draadloze adapter te activeren. Wacht tot dit apparaat is gestart. Na een paar seconden verschijnt er een lijst met gedetecteerde draadloze netwerken.

Stap 4

Selecteer het toegangspunt dat u nodig hebt op basis van de namen. Wacht tot het wachtwoordinvoervenster begint. Volg deze procedure en klik op de knop Verbinden. Als uw mobiele computer geen verbinding kon maken met het netwerk, klikt u op de knop "Geavanceerde functies".

Stap 5

Zorg ervoor dat Statische IP niet actief is. Als u een permanent netwerkadres moet gebruiken, vinkt u het vakje naast het opgegeven item aan.

Stap 6

Vul het verstrekte formulier in. Controleer de juistheid van de adressen die zijn ingevoerd in de velden "Gateway" en DNS. Sla de instellingen op en probeer opnieuw verbinding te maken met het draadloze netwerk.

Stap 7

Controleer de parameters van het toegangspunt en vergelijk ze met de vereisten van het mobiele apparaat. Uw tablet werkt mogelijk alleen met netwerken die worden beschermd door WEP, niet door WPA.

Stap 8

Het is belangrijk om te begrijpen dat Android-apparaten over het algemeen niet werken met draadloze notebookadapters. Gebruik aanvullende programma's om een ​​computer-naar-computer-verbinding tot stand te brengen. In deze situatie moeten alle noodzakelijke manipulaties worden uitgevoerd met een laptop en niet met een tabletcomputer.

Populair per onderwerp