Een Cartridge In De Printer Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Cartridge In De Printer Plaatsen
Een Cartridge In De Printer Plaatsen

Video: Een Cartridge In De Printer Plaatsen

Video: Een Cartridge In De Printer Plaatsen
Video: Installing Setup Ink Cartridges in HP Deskjet 2700 All-In-One Printer !! 2024, April
Anonim

Vroeg of laat raakt de inkt in de printercartridge op. Dan wordt het noodzakelijk deze te vervangen. Cartridges, zelfs voor oude printers, kunnen in elke computerwinkel worden gekocht. Het belangrijkste waar u op moet letten, is uw printermodel. De cartridge moet precies voor uw printerserie zijn, anders kan hij gewoon niet worden geïnstalleerd.

Een cartridge in de printer plaatsen
Een cartridge in de printer plaatsen

Het is nodig

Computer, Canon pixma ip-serie printer, cartridge

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat de volgende informatie specifiek betrekking heeft op het vervangen van cartridges op de printer. Als u een drie-in-één apparaat heeft dat een printer, scanner en fax vervangt, zal deze methode niet voor u werken, aangezien verschillende modellen van deze apparaten verschillende specifieke kenmerken van het vervangen van cartridges kunnen hebben.

Stap 2

Het proces voor het vervangen van cartridges is voor veel printermodellen ongeveer hetzelfde. Verdere stappen zullen worden overwogen aan de hand van het voorbeeld van de Canon pixma ip-serie. Zet uw computer aan. Start de printersoftware. U kunt de cartridge zonder deze vervangen, alleen op deze manier kunt u het inktcontroleproces aanpassen. Sluit de printer aan op een stopcontact en druk vervolgens op de aan/uit-knop op de printer. Wacht ongeveer 10 seconden om te starten. Open nu de voorklep van de printer.

Stap 3

Wanneer u de printerkap opent, springt de printkopwagen naar buiten. Wacht tot het statisch wordt. Er zitten twee inktpatronen in de printkop, één voor zwarte inkt en één voor kleureninkt. Verwijder de lege cartridge die u wilt vervangen. Om dit te doen, trekt u het gewoon voorzichtig naar u toe. Plaats nu een nieuwe cartridge in de vrije sleuf. Wanneer de cartridge in de sleuf zit, drukt u licht naar beneden totdat deze op zijn plaats klikt. Sluit vervolgens de printerkap.

Stap 4

Ga nu in de printersoftware naar het tabblad Onderhoud en selecteer de optie Inktonderhoudssensor resetten. De inkttanks die in de printer zijn geïnstalleerd, verschijnen. Selecteer de inktfles die u hebt gewijzigd (kleur of zwart). Klik onderaan het venster op de optie "Gegevens resetten".

Stap 5

De cartridge is nu vervangen en de inktniveausensor is gereset. Als gevolg hiervan geeft de printersoftware het juiste inktniveau weer tijdens het afdrukken. Als de inkt te laag is, informeert het systeem u onmiddellijk voordat het bestand wordt afgedrukt.

Aanbevolen: