Een Cartridge Uit De Printer Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Cartridge Uit De Printer Verwijderen
Een Cartridge Uit De Printer Verwijderen

Video: Een Cartridge Uit De Printer Verwijderen

Video: Een Cartridge Uit De Printer Verwijderen
Video: Een cartridge vervangen - HP Officejet Pro 8600-e-All-in-One (N911a) 2024, Mei
Anonim

Wanneer een cartridge voor een inkjetprinter leeg raakt, wordt het noodzakelijk om de cartridge te vervangen of opnieuw te vullen met inkt. Dat in het eerste geval, dat in het tweede geval de cartridge uit de printer moet worden gehaald. Als alles correct en niet gehaast is gedaan, zal het niet moeilijk zijn om het uit de printer te halen. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven en geen onnodige fysieke kracht toe te passen. Anders kan de printkop beschadigd raken.

Een cartridge uit de printer verwijderen
Een cartridge uit de printer verwijderen

instructies:

Stap 1

Hoewel er veel printermodellen zijn, is alles op ongeveer dezelfde manier gerangschikt. Als deze methode niet geschikt is voor uw model, kunt u het zelf bekijken. Bovendien kunnen de onderstaande methoden alleen worden gebruikt met printers. Vergeet de instructies niet - als u een nieuwe printer hebt gekocht, zou u alle instructies moeten hebben gekregen, waaronder informatie over het verwijderen van de cartridges. Als u een multifunctioneel apparaat heeft, zal waarschijnlijk geen van de methoden voor u werken.

Stap 2

Zet de printer aan. Wacht even tot hij volledig opstart. Open vervolgens de printerkap. Na het openen begint de wagen met de printkop, waar de cartridges worden geplaatst, te bewegen. Wacht tot het volledig stopt. Vervolgens kunt u de cartridge verwijderen.

Stap 3

Bij veel printermodellen is het voldoende om de cartridge naar u toe te trekken. Op deze manier wordt de cartridge uit de vergrendeling verwijderd en hoeft u deze er alleen maar uit te trekken (typisch voor Canon-printers). Als de cartridge niet beweegt, is het het beste om niet te haasten of te veel moeite te doen. Kijk, misschien is er een vergrendelingshendel in de buurt. Als die er is, verplaatst u deze eenvoudig naar een andere positie, waarna de cartridges kunnen worden verwijderd.

Stap 4

Bovendien hoeft u bij sommige printermodellen de cartridges uit de vergrendeling te verwijderen door er licht op te drukken (typisch voor veel Epson-modellen). Dan hoor je een klik. De cartridges kunnen nu worden verwijderd.

Stap 5

Eigenaren van printers uit de Canon IP-serie vinden het bijvoorbeeld gemakkelijker om eerst de printkop te verwijderen en daarna de cartridge. Om dit te doen, sleept u na het stoppen van de printkopwagen de vergrendelingshendel naar beneden en verwijdert u vervolgens de printkop met cartridges. Om dit te doen, neemt u het van bovenaf en trekt u het iets naar beneden.

Aanbevolen: