Hoe Maak Je Een Muis Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Muis Schoon
Hoe Maak Je Een Muis Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Muis Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Muis Schoon
Video: Computermuis schoonmaken - Lieke legt uit hoe je zelf jouw computermuis kan schoonmaken 2024, Mei
Anonim

Personal computers zijn lang ondenkbaar geweest zonder een toetsenbord en muis, die de belangrijkste tussenpersonen zijn in de "communicatie" tussen de gebruiker en de technologie. Helaas gaan muizen kapot en beginnen ze vrij vaak te rommelen. De computermuis kan worden gedemonteerd en gereinigd.

Hoe maak je een muis schoon
Hoe maak je een muis schoon

instructies:

Stap 1

Vuil en stof dringen het beste door kogelmuizen en vallen onder de roller. De cursor begint te trillen wanneer hij beweegt, of hij beweegt helemaal niet in welke richting dan ook. Daarom is het erg belangrijk om een vloerkleed te gebruiken en ervoor te zorgen dat er geen stof op komt.

Stap 2

Koppel de manipulator los van de pc, maar alleen met de systeemeenheid uitgeschakeld. Het lichaam van de muis kan worden schoongemaakt met een gewone vochtige doek en een kleine hoeveelheid vloeibare zeep. Maar probeer de muis niet onder stromend water te wassen. Toegegeven, de behuizing zelf kan na het demonteren van de optische (namelijk optische) muis grondig worden gespoeld. Alleen mechanische muizen hebben ook een microschakeling die niet altijd uit de behuizing te halen is.

Stap 3

Neem een kleine kruiskopschroevendraaier en verwijder de kleine schroef in de uitsparing aan de onderkant van de robotarm. Meestal bestaat het lichaam uit twee delen. Er kan ook een kleine vergrendeling aan de zijkant van de schroef zijn. Scheid de behuizing voorzichtig zonder al te veel kracht te gebruiken.

Stap 4

Als de muis optisch is, moet u het gloeiende rode "oog" in het onderste gedeelte voorzichtig afvegen met een lucifer met een wattenstaafje of een oorstokje. Je kunt ook een blikje perslucht gebruiken. Haal het grote IC voorzichtig uit de behuizing van de optische muis en maak de plastic onderdelen vrij van stof, vuil en haren (wol). Verwijder de met rubber beklede bal van de balmuis en was deze met zeep of ontsmettingsalcohol. Besteed bijzondere aandacht aan het muiswiel en de bevestigingen. Ook daar hoopt zich vaak vuil op.

Stap 5

Voor het mechanisch verwijderen van vuil kun je beter geen mes of scheermesje gebruiken, maar een kleine plastic schraper nemen. Schraap het vuil er waar mogelijk grondig mee af.

Stap 6

Verwijder na het verwijderen van stof en aangehecht vuil vet van de draaiende delen van de arm. Dit kan met een zachte, pluisvrije doek gedrenkt in alcohol. Wrijf ook alle binnenkanten van de muis in met ontsmettingsalcohol om te voorkomen dat stof zich langer ophoopt.

Stap 7

Nu kun je de muis in elkaar zetten. Plaats de microschakeling (wiel) terug en sluit de behuizing. Zie de draad niet afknellen. Draai de schroef vast en bedenk dat de muis schoon is.

Aanbevolen: