Microfoongevoeligheid Verminderen

Inhoudsopgave:

Microfoongevoeligheid Verminderen
Microfoongevoeligheid Verminderen

Video: Microfoongevoeligheid Verminderen

Video: Microfoongevoeligheid Verminderen
Video: Windows 10: geluidsinstellingen 2024, Mei
Anonim

Hoge gevoeligheid is niet altijd vereist van een microfoon. Soms moet deze parameter opzettelijk worden verslechterd. Het is mogelijk om de gevoeligheid van de microfoon te verminderen door zowel software- als hardwaremethoden.

Microfoongevoeligheid verminderen
Microfoongevoeligheid verminderen

instructies:

Stap 1

Als de microfoon is aangesloten op een computer, voert u er een mixerprogramma op uit. Het heeft verschillende namen in verschillende besturingssystemen en kan ook op verschillende manieren worden gestart. Zoek de microfoongevoeligheidsregeling erin. Gebruik het om de gevoeligheid te verminderen.

Stap 2

Als de microfoon is aangesloten op een bandrecorder, probeer dan een schakelaar te vinden voor de methode om het opnameniveau (handmatig of automatisch) aan te passen. Als je het kunt vinden, gebruik het dan om het opnameniveau handmatig aan te passen. Gebruik vervolgens de juiste regelaar om deze te verlagen. Het zal niet mogelijk zijn om dit op het gehoor te doen, dus let op de indicatie-aflezingen (bijna alle bandrecorders, waarin handmatige aanpassing van het opnameniveau is voorzien, hebben het).

Stap 3

Sluit een variabele weerstand van ongeveer 10 kilohm in serie aan met de electret-computermicrofoon. Door de weerstand te verhogen, is het mogelijk om de voedingsspanning van de in de microfoon ingebouwde veldeffecttransistorversterker te verminderen, waardoor de gevoeligheid ervan wordt verminderd.

Stap 4

Als een dynamische microfoon wordt gebruikt (deze is niet geschikt voor een computer, maar wordt gebruikt in karaoke-systemen), sluit deze dan aan via een verzwakker, ook gemaakt van een variabele weerstand. De waarde van deze weerstand moet ongeveer tien keer de weerstand van de microfoon zijn. Verbind de gemeenschappelijke draad van de microfoon en de kabel die naar de computer gaat met het linker contact van de variabele weerstand, de microfoonuitgang naar rechts en de geluidskaartingang naar de middelste.

Stap 5

U kunt de gevoeligheid van de microfoon ook mechanisch verminderen door deze in meerdere lagen stof of ander materiaal te wikkelen. Kies het aantal lagen empirisch.

Stap 6

Als het apparaat is ontworpen om verbinding te maken met een dynamische microfoon, kunt u een dergelijke microfoon gebruiken in combinatie met de gevoeligheid waarvan de gevoeligheid selectief verandert afhankelijk van of de geluidsbron in de buurt is en het membraan aan één kant sterker beïnvloedt dan aan de andere of zich op een afstand bevinden en beïnvloedt deze aan beide zijden op dezelfde manier. In het tweede geval wordt het geluid bijna niet waargenomen door de microfoon.

Aanbevolen: