Hoe Maak Je Een Koelere Draai?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Koelere Draai?
Hoe Maak Je Een Koelere Draai?

Video: Hoe Maak Je Een Koelere Draai?

Video: Hoe Maak Je Een Koelere Draai?
Video: DIY Kamer Decoratie! 10 DIY Kamer Decoratie Ideëen for Tieners! (DIY Muur Decoratie, Kussens, etc.) 2024, Mei
Anonim

In de computersysteemeenheid zijn speciale ventilatoren geïnstalleerd. Hun belangrijkste doel is om kritieke apparaten te koelen. Het uitvallen van een van de koelers kan leiden tot oververhitting van meerdere pc-elementen tegelijk.

Hoe maak je een koelere draai?
Hoe maak je een koelere draai?

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - Siliconenvet;
  • - pincet.

instructies:

Stap 1

Als je merkt dat een van de koelers niet meer werkt, zoek dan eerst de oorzaak van het probleem. Open het BIOS-menu en zorg ervoor dat Fan Control niet is ingesteld op Disabled. Als de koelfunctie actief is, zet dan de computer uit en open de systeemeenheid. Zoek uit of de stroomkabel van de koeler is aangesloten. Meestal krijgen fans de elektriciteit die ze nodig hebben via pinnen op het moederbord of het apparaat waarmee ze zijn verbonden.

Stap 2

Probeer de koelerkabel op een andere connector aan te sluiten. Zet de computer aan en controleer of de ventilator werkt. Probeer zelf de ventilatorbladen te draaien. Af en toe is een grote hoeveelheid stof de oorzaak van het uitschakelen van het apparaat. Als de koeler niet begint te draaien, zet u de pc weer uit. Koppel de ventilatorvoeding los en verwijder dit apparaat. Meestal vereist dit het losdraaien van een paar schroeven of het openen van speciale vergrendelingen.

Stap 3

Haal de sticker van de ventilator en druppel wat vet in de opening die opengaat. Verplaats de ventilatorbladen om het vet axiaal te verdelen. Daarna moeten de messen vrij kunnen draaien.

Stap 4

Als u een plug onder de sticker vindt, verwijder deze dan uit de sleuf en trek voorzichtig de borgring eruit. Verwijder de messen van de as en veeg beide elementen af met een droge doek. Smeer de scharnieras en monteer de ventilator weer.

Stap 5

Sluit het apparaat aan op het moederbord en installeer het opnieuw. Zet de computer aan en controleer of de ventilator goed werkt. Als geen van de bovenstaande methoden heeft geholpen om de prestaties van de koeler te herstellen, vervangt u dit apparaat.

Aanbevolen: