Geïntegreerde Video Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Geïntegreerde Video Uitschakelen
Geïntegreerde Video Uitschakelen

Video: Geïntegreerde Video Uitschakelen

Video: Geïntegreerde Video Uitschakelen
Video: GSE Indak montagesysteem voor zonnepanelen - instructievideo 2024, Mei
Anonim

Veel modellen moderne laptops zijn uitgerust met twee videokaarten tegelijk. Dit wordt meestal gedaan om de levensduur van het apparaat te verlengen zonder op te laden. Helaas weet niet iedereen hoe hij de geïntegreerde videoadapter zelf moet uitschakelen.

Geïntegreerde video uitschakelen
Geïntegreerde video uitschakelen

Het is nodig

  • - Intel grafische mediaversneller;
  • - ATI Catalyst Control Center.

instructies:

Stap 1

Zet de laptop aan en druk op de gewenste toets om het BIOS-menu te openen. Zoek het menu dat verantwoordelijk is voor het beheer van videoapparaten. Selecteer de geïntegreerde videokaart en stel de parameter in op Uitgeschakeld. Houd er rekening mee dat dit proces alleen kan worden uitgevoerd wanneer een andere videokaart actief is.

Stap 2

Als u de videoadapter niet via het BIOS kon uitschakelen, probeer dit dan met behulp van de functies van het Windows-besturingssysteem. Open Apparaatbeheer. Wacht terwijl het analyseproces van de aangesloten apparatuur is voltooid. Zoek het menu Beeldschermadapters en vouw het uit. Selecteer de geïntegreerde videokaart, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Uitschakelen".

Stap 3

Er zijn speciale toepassingen voor het instellen van een gemakkelijkere bediening van grafische apparaten. Als uw laptop een Intel-processor gebruikt, download en installeer dan Intel Graphics Media Accelerator. Dit programma zal automatisch een volwaardige videoadapter inschakelen in het geval dat de kracht van het geïntegreerde grafische apparaat niet voldoende is.

Stap 4

Als u een AMD-processor gebruikt, installeer dan de ATI Catalyst Control Center-software. Start uw laptop opnieuw op. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer de optie AMD PowerXpress-instellingen.

Stap 5

In de kolom "Huidige actieve grafische processor" wordt de actieve grafische kaart weergegeven. Om het automatisch schakelen van de videoadapter te configureren bij het aansluiten / loskoppelen van de stroom naar de laptop, activeert u het overeenkomstige item door het vakje ernaast aan te vinken.

Stap 6

Om zelf een volwaardige videoadapter in te schakelen, klik je op de knop High GPU Performance. Klik op de knop "Toepassen" en sluit het programma.

Aanbevolen: