Een Condensatormicrofoon Op Uw Computer Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Condensatormicrofoon Op Uw Computer Aansluiten
Een Condensatormicrofoon Op Uw Computer Aansluiten

Video: Een Condensatormicrofoon Op Uw Computer Aansluiten

Video: Een Condensatormicrofoon Op Uw Computer Aansluiten
Video: How To Connect Condenser Mic To Computer (Mac or PC) 2024, Mei
Anonim

Er zijn minstens drie soorten condensatormicrofoons. Sommige van deze apparaten kunnen rechtstreeks op de computer worden aangesloten, terwijl andere moeten worden afgestemd op de ingang van de geluidskaart.

Een condensatormicrofoon op uw computer aansluiten
Een condensatormicrofoon op uw computer aansluiten

instructies:

Stap 1

Voordat u microfoons op uw computer aansluit, controleert u de pin-out van de overeenkomstige aansluiting op uw geluidskaart, die meestal rood is. Deze jack is mono, en de output die gebruikelijk is in een normaal stereo jack wordt hier aangesloten op de middelste. Er zijn ook mono pluggen waarin de juiste verbinding wordt gemaakt, en als die er niet is, maak het dan van stereo door de juiste verbinding te maken. Sluit dergelijke stekkers nooit aan op stereohoofdtelefoon- of luidsprekeraansluitingen om kortsluiting te voorkomen.

Stap 2

De geluidskaart heeft een speciaal condensator- en weerstandscircuit. Via een weerstand wordt een voedingsspanning op de microfoon gezet (positief ten opzichte van de gemeenschappelijke draad), en via een condensator wordt de variabele component van het signaal uit de microfoon verwijderd. Daarom, in het geval dat u een 1,5 volt electret-microfoon heeft, sluit u deze eenvoudig aan op deze aansluiting via de stekker, rekening houdend met de polariteit (minus naar gemeenschappelijke draad). Bepaal eerst de polariteit van de klemmen: de negatieve pool is verbonden met de behuizing.

Stap 3

Als de microfoon wordt gevoed door 3 V, is het signaal subtiel wanneer het wordt gevoed vanaf een geluidskaart. Daarom moet de ontkoppelingsketting buiten worden geplaatst. Breng 5 V (van de computervoeding) aan op de microfoon, let ook op de polariteit, via een weerstand van 5 kilohm. De spanningsval erover zal zodanig zijn dat de microfoon slechts 3 V heeft. Breng het signaal aan op de ingang van de geluidskaart via een papieren condensator met een capaciteit van ongeveer 0,1 microfarad. Maak in alle gevallen verbindingen met de machine uitgeschakeld.

Stap 4

Er zijn ook niet-electret condensatormicrofoons. Er is geen interne bron van constante polarisatie in hen, net zoals er geen voorafgaande cascade is. Het is niet mogelijk om zo'n microfoon rechtstreeks op een geluidskaart aan te sluiten. Gebruik een speciale mengtafel die is ontworpen om te werken met een condensatormicrofoon. En stuur het signaal van de line-out van de console naar de computer.

Stap 5

Maar wat als alle aansluitingen correct zijn, maar er is geen geluid? De reden hiervoor kan softwarematig zijn. Zowel Linux als Windows hebben een speciaal virtueel mengpaneelprogramma. Het heeft een virtuele microfoonvolumeregeling en een schakelaar. Controleer hun positie en wijzig indien nodig.

Aanbevolen: