Een Diavoorstelling Maken En Opslaan

Inhoudsopgave:

Een Diavoorstelling Maken En Opslaan
Een Diavoorstelling Maken En Opslaan

Video: Een Diavoorstelling Maken En Opslaan

Video: Een Diavoorstelling Maken En Opslaan
Video: Mijn diavoorstelling 2024, April
Anonim

Diavoorstellingen zijn een geweldige manier om gedenkwaardige data en interessante gebeurtenissen vast te leggen voor een familiearchief. Een heldere, kleurrijke, dynamische fotoshow kan ook een goed cadeau zijn voor elke gelegenheid. Het leren creëren van zo'n digitaal wonder houdt dan ook niet iedereen tegen. Bovendien is het helemaal niet moeilijk.

Een diavoorstelling maken en opslaan
Een diavoorstelling maken en opslaan

Het is nodig

  • - "PhotoSHOW"-programma;
  • - Windows film bewerker;
  • - PowerPoint of een van de vermelde programma's.

instructies:

Stap 1

Met verschillende programma's kan een levendige dynamische diavoorstelling worden gemaakt. Onder hen zijn de meest populaire iPixSoft Flash Slideshow Creator, muvee Reveal, Photo DVD Maker Professional, CyberLink PowerDirector, VSO PhotoDVD, Wondershare Photo Story Platinum, ProShow Producer en vele anderen. Het principe van hun werking is in veel opzichten vergelijkbaar: u selecteert de foto's die u in uw werk gaat gebruiken, muziek, voegt overgangen toe aan het project, bewerkt de afbeeldingen, voegt bijschriften en titels toe, bekijkt een voorbeeld van het gemaakte project, waarna alle u hoeft alleen het voltooide bestand te schrijven. De voordelen van deze programma's zijn een handige, intuïtieve interface, de aanwezigheid van prompts en snelle conversie. De enige uitzondering is de Nero Vision-toepassing, deze werkt iets langer dan zijn tegenhangers.

Stap 2

De standaardversie van het Windows-besturingssysteem omvat de Windows Movie Maker-toepassing - een van de eenvoudige, maar zeer functionele hulpmiddelen voor het maken van diavoorstellingen. Het is vrij eenvoudig om mee te werken. Door de aanwijzingen van de programmawizard te volgen, moet u afbeeldingen, muziek en videobestanden aan het project toevoegen. Gebruik vervolgens de opties van het gedeelte 'Filmbewerking' om bijschriften, overgangen en titels op de video toe te passen en de beschikbare stijlen toe te passen. Daarnaast is er een zeer goede functie "Create Auto Film", die onafhankelijk een film zal samenstellen uit de foto's die aan het project zijn toegevoegd. Daarna hoeft u alleen nog de film op uw computer op te slaan of op schijf te branden.

Stap 3

Het is handig om diavoorstellingen (presentaties) te maken in PowerPoint, dat deel uitmaakt van Microsoft's Office-suite. Open Microsoft PowerPoint-presentatie, zoek de knop Dia maken in de rechterbovenhoek en voeg het vereiste aantal pagina's toe aan het project. Hier kunt u voor elke dia de meest geschikte lay-out toevoegen voor het plaatsen van tekst en afbeeldingen. Selecteer in het menu "Ontwerp" dia-ontwerpsjablonen, pas zo nodig kleurenschema's en animatie-instellingen op de presentatie toe. Met de functies van het menu "Invoegen" op de bovenste werkbalk kunt u afbeeldingen, paginanummers, datum en tijd, films en geluid, grafieken, tabellen aan het project toevoegen. U kunt ook de grootte, kleur, lettertypevulling, overgangen, animaties naar tekst en afbeeldingen, overgangen tussen pagina's op dia's wijzigen. Wanneer de presentatie klaar is, klikt u in de linkerbovenhoek van de werkbalk op de knop "Bestand" en selecteert u in het vervolgkeuzevenster het item "Opslaan als" en geeft u het gewenste bestandsformaat op.

Stap 4

Als u vaak videoclips maakt van foto's en muziek, installeer dan het programma "PhotoSHOW" op uw computer, waardoor het creatieve proces nog interessanter en tegelijkertijd uiterst begrijpelijk wordt. Selecteer voordat u aan het werk gaat de foto's die u in de toekomstige video gaat gebruiken. Plaats ze voor het gemak in een aparte map. Als u van plan bent foto's over verschillende onderwerpen aan uw diavoorstelling toe te voegen, plaats ze dan in verschillende mappen. Kies de achtergrondmuziek die het beste bij je fotoshow past. Nadat alle voorbereidende stappen zijn voltooid, start u het "PhotoSHOW"-programma en selecteert u in het venster dat verschijnt een van de voorgestelde toepassingsitems: "Nieuw project", "Slide Show-sjablonen", "Open Project".

Stap 5

Als u een nieuw project doet, selecteert u het eerste item. Geef in het geopende venster de locatie van de foto's op, selecteer ze en voeg ze toe aan het project. Markeer hiervoor de foto's en druk op de rechtermuisknop, selecteer vervolgens het item "Toevoegen" of "Alles toevoegen" in het vervolgkeuzevenster. U kunt hiervoor ook de speciale pijltjesknoppen onder de foto's gebruiken. U kunt de gewenste afbeeldingen echter ook eenvoudig naar de onderste regel slepen. Helemaal onderaan de pagina vind je de knop "projectmuziek". Klik erop om een audiobestand voor de achtergrond buiten het scherm aan het project toe te voegen. Als u op het "+"-teken klikt, wordt een melodie geopend en toegevoegd. Stel in hetzelfde venster extra muziekinstellingen in: afspeelmodus, geluids- / fade-effecten, bestandsduur. Indien nodig kunt u hier de melodie ook bijsnijden of synchroniseren met de tijd van het weergeven van afbeeldingen.

Stap 6

Selecteer een afbeelding op de storyboardschaal en aan de rechterkant van het programmabureaublad vindt u de knop "Dia bewerken". Daarna kunt u het kader uitrekken of passen, de afbeelding bijsnijden, tekst over de foto leggen, de duur van de diavoorstelling en overgang instellen, extra effecten toepassen. Open in het bovenste paneel het menu "Overgangen", "Screensavers", "Uiterlijk" en pas de gewenste wijzigingen toe. Als de diavoorstelling klaar is, kunt u een voorbeeld van het eindresultaat bekijken in het voorbeeldvenster. Als u tevreden bent met alles, zoekt u Create in de werkbalk en selecteert u de gewenste optie: Create Video Slideshow, Create DVD Slideshow, Create Screensaver of Create EXE Slideshow.

Stap 7

Het zal je werk enorm vergemakkelijken als je helemaal aan het begin het item "Slideshow Templates" selecteert en de stijl selecteert die het beste bij je video past. Voeg foto's, muziek toe aan het project. Het programma doet de rest vanzelf. Het enige wat u hoeft te doen is de diavoorstelling op te slaan en op te nemen.

Aanbevolen: